Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Τροπολογία εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου

Το ΠΑΜΕ ζητά την άμεση απόσυρσή της

Μπαράζ αντιδράσεων προκάλεσε η προχτεσινή τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία πλήττονται τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα τόσο των νεοπροσλαμβανόμενων στις πρώην ΔΕΚΟ, όσο και του υφιστάμενου προσωπικού, με την ουσιαστική κατάργηση των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τους νέους εργαζόμενους και τον καθορισμό των αυξήσεων στους μισθούς από την κυβέρνηση!

Με χτεσινή ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του, το ΠΑΜΕ:

  • «Καταγγέλλει και καταδικάζει την κυβερνητική τροπολογία» και απαιτεί την άμεση απόσυρσή της, υπογραμμίζοντας πως «η αντεργατική εξέλιξη είναι συνέπεια και μέρος του προδιαγεγραμμένου εργασιακού εγκλήματος των ιδιωτικοποιήσεων των πρώην ΔΕΚΟ» που «στόχο έχουν την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».
  • Επισημαίνει πως «τεράστιες ευθύνες γι' αυτό επωμίζονται οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις που συνέπραξαν και συμπράττουν σ' αυτό το αντεργατικό πογκρόμ κατά των εργαζομένων αλλά και οι ηγεσίες των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΣΥΝ που ψήφισαν και στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας που επιβάλλει τις ιδιωτικοποιήσεις».
  • Σημειώνει, ότι «βαριές ευθύνες έχουν και οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΑΠ (ΣΥΝ) που συναινούν στις ιδιωτικοποιήσεις των πρώην ΔΕΚΟ και απλά διαφοροποιούνται στο ποσοστό της ιδιωτικοποίησης».
  • Καλεί τους εργαζόμενους «να απορρίψουν και να αντισταθούν σ' αυτά τα αντεργατικά μέτρα» και αναφέρει ότι θα πρέπει «να εγκαταλείψουν αυτές τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες και να συστρατευτούν στο ΠΑΜΕ», ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις οι επιχειρήσεις αυτές να εξυπηρετήσουν και πάλι τις λαϊκές ανάγκες και να ανοίξει ο δρόμος γενικότερων αλλαγών.

Ανακοινώσεις καταγγελίας έβγαλαν όψιμα και οι ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ, Συνδικάτο ΟΑΣΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ΟΣΠΑ, των οποίων οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) είχαν συνυπογράψει το αντίστοιχο αντεργατικό έγκλημα για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ