Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ενορχηστρωμένη συκοφαντική εκστρατεία
  • Προκειμένου να περάσει την αντεργατική τροπολογία για τις πρώην ΔΕΚΟ καταφεύγει στη συκοφαντία και τα τερατώδη ψέματα, στο διαίρει και βασίλευε και την αδιαλλαξία
  • «Σικέ» η αντικατάσταση του Γ. Μανώλη

Τα δοκιμασμένα όπλα της συκοφαντίας, του διαίρει και βασίλευε και της αδιαλλαξίας χρησιμοποιεί ξανά η κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει την αντεργατική τροπολογία για τις πρώην ΔΕΚΟ. Συμπληρωματικά, στήθηκε και διογκώθηκε η ιστορία με την αντικατάσταση του Γ. Μανώλη αποσκοπώντας στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων.

Προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ενορχηστρωμένη προπαγανδιστική εκστρατεία, επιστρατεύοντας τερατώδη ψέματα όπως ότι οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ φταίνε για ...τα ελλείμματα, ότι είναι προνομιούχοι με «υψηλές αποδοχές» και δικαιώματα, επιχειρώντας να τους φέρουν σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τους εργαζόμενους των 700 ευρώ!

Επικεφαλής της εκστρατείας αυτής έχει αναλάβει ο Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσο για να πλήξει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αρχικά, κατηγόρησε τους εργαζόμενους για τα ελλείμματα στις ΔΕΚΟ, στη συνέχεια μίλησε για «εργαζόμενους δύο ταχυτήτων» μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ δε δίστασε να ισχυριστεί ότι η τροπολογία δεν καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά αποκαθιστούν την ισορροπία, γιατί τώρα μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλει ...το γενικό συμφέρον! «Εχουμε καταθέσει μια τροπολογία για τις ΔΕΚΟ, η οποία κάθε άλλο παρά καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αντίθετα, αποκαθιστά την ισορροπία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, διότι δεν μπορούν πλέον οι προσφυγές στη διαιτησία να γίνονται μόνο από τη μία πλευρά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Επίσης, σε δηλώσεις στον «Ελεύθερο Τύπο» προσπάθησε να οξύνει τις τεχνητές αντιθέσεις μεταξύ των εργαζομένων: «Δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. Δε γίνεται να έχουν διαφορετικά δικαιώματα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα από τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Δεν είναι κοινωνικά δίκαιο», δήλωσε αγανακτισμένος...

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ευ. Αντώναρος εμφάνισε από τη μια τους εργαζόμενους στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ και από την άλλη τους Ελληνες φορολογούμενους: «Νομίζω δε θα βρεθεί κανείς Ελληνας πολίτης, κανείς Ελληνας φορολογούμενος ο οποίος δε θα δείξει κατανόηση ότι σε ελλειμματικές εταιρείες θα πρέπει να βρεθεί μια λύση εξισορροπητική, ώστε οι αυξήσεις οι οποίες δίδονται να μην επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα ελλείμματα αυτών των ΔΕΚΟ. Γιατί τα ελλείμματα αυτών των ΔΕΚΟ τα χρηματοδοτούν, σε τελευταία ανάλυση, οι Ελληνες φορολογούμενοι από το υστέρημά τους», αποφάνθηκε, επιχειρώντας να βγάλει λάδι τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις που φόρτωσαν με ελλείμματα τις πρώην ΔΕΚΟ χάριν των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Θέ(α)μα με τον Γ. Μανώλη

Την ίδια στιγμή, δημιουργήθηκε θέμα με την αντικατάσταση του βουλευτή Γ. Μανώλη από το θερινό τμήμα της Βουλής. Προκειμένου να προστατεύσει τον «χρήσιμο» βουλευτή, που είχε εκφράσει την... αντίθεσή του στην τροπολογία για τις ΔΕΚΟ, το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε στην αντικατάστασή του, βγάζοντάς τον από τη δύσκολη θέση και από την αυτογελιοποίηση. Ο ίδιος βέβαια διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση να καταψηφίσει την τροπολογία και απλά θα εξέφραζε τη διαφωνία του, δίχως κανένα πρακτικό «διά ταύτα». Ανέφερε μάλιστα ότι συμφώνησε ο ίδιος στην αντικατάστασή του όταν τα αρμόδια κοινοβουλευτικά στελέχη του είπαν ότι είναι «συνήθης πρακτική να αντικαθίστανται οι βουλευτές που έχουν διαφωνίες». Επί της ουσίας, η διαφωνία του, όπως δήλωσε στον «Real Fm», έγκειται στο ότι με την τροπολογία καταργείται ένας «θεσμός κοινωνικής συνεννόησης και εκτόνωσης κρίσεων...».

Ο Ευ. Αντώναρος επανέλαβε ότι είναι μια συνήθης πρακτική η αντικατάσταση βουλευτών, η οποία, πρόσθεσε με νόημα, γίνεται με πλήρη γνώση των βουλευτών που αντικαθίστανται.

Το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να αναλάβει υπό την προστασία τον Γ. Μανώλη αρπάζοντας την ευκαιρία να παίξει στο παιχνίδι των εντυπώσεων. «Η αντικατάσταση του κ. Μανώλη είναι μια νόθευση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», αποφάνθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου, συμπληρώνοντας ότι «είναι ένα πολιτικό ζήτημα, γιατί ισοδυναμεί με την παραδοχή ότι δεν περνάει αυτός ο νόμος, δεν περνάει αυτή η τροπολογία». Παράλληλα, άφησε αιχμές και κατά του βουλευτή λέγοντας ότι οι βουλευτές που περιφέρονται στα ΜΜΕ και κάνουν δηλώσεις «κρίνονται από την ψήφο τους στη Βουλή, όχι από τις δηλώσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ