Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη στην Ρεμέδιος Γκαρσία

Associated Press

Διευρύνεται το κίνημα αλληλεγγύης στην αγωνίστρια διεθνίστρια από την Ισπανία Ρεμέδιος Γκαρσία Αλμπερτ τόσο στη χώρα της όσο και διεθνώς, που μετά τη σύλληψή της το περασμένο Σάββατο βρίσκεται ελεύθερη υπό περιορισμό και χρηματική εγγύηση που πρέπει να καταβάλει έως το Σάββατο προκειμένου να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Θυμίζουμε ότι αρχικά κατηγορήθηκε ως μέλος των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC -EP) και στη συνέχεια ως συνεργάτης. Ολα αυτά συνάγονται, υποτίθεται, από τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάλυση των κομπιούτερ του δολοφονημένου ηγετικού στελέχους του αντάρτικου Ραούλ Ρέγιες, μετά από εισβολή Κολομβιανών και Αμερικανών στρατιωτών στο Εκουαδόρ τον περασμένο Μάρτη. Είναι βεβαίως γνωστό ότι αυτά τα υποτιθέμενα στοιχεία που παρουσιάζει η αντιδραστική κυβέρνηση της Κολομβίας κρίνονται για την αξιοπιστία τους. Η συγκεκριμένη αγωνίστρια γνωστή για τη διεθνιστική της δράση, μέσα από το κίνημα αλληλεγγύης στους λαούς της Λατινικής Αμερικής, Αφρικής και Ασίας, μπήκε στο στόχαστρο του λεγόμενου «αντιτρομοκρατικού νόμου», αφού οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές έχουν κατατάξει το αντάρτικο κίνημα της Κολομβίας στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ηδη, στην Ισπανία έχει ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός για τη στήριξη της Ρεμέδιος Γκαρσία, ώστε να καταβάλει το χρηματικό ποσό της εγγύησης έως το Σάββατο.

Ταυτόχρονα, παρέμβαση στην Ευρωβουλή έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚ Ισπανίας και της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας (εκ μέρους της ομάδας GUE -NGL) Βίλι Μέιερ, που ζήτησε την άμεση απελευθέρωση της αγωνίστριας χωρίς όρους και απαίτησε από την ισπανική κυβέρνηση να μην ευθυγραμμίζεται με την αντιδραστική κυβέρνηση του Αλβάρο Ουρίμπε της Κολομβίας.

Την αλληλεγγύη τους στην Ρ. Γκαρσία, έχουν εκφράσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και στη χώρα μας το ΚΚΕ και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ