Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Στόχος η διεύρυνση και η ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα του

Συνάντηση της προέδρου του ΠΣΕ με αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ

Συνέχισε χτες το πρόγραμμά της στη χώρα μας η πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και του Βραζιλιάνικου Κέντρου για την Αλληλεγγύη των Λαών και την Πάλη για την Ειρήνη (CEBRAPAZ), Σοκόρο Γκόμεζ, την οποία συνοδεύει ο Ρούμπενς Ντίνις, μέλος του προεδρείου του CEBRAPAZ και στέλεχος του ΚΚ Βραζιλίας.

Χτες το πρωί η αντιπροσωπεία του βραζιλιάνικου κινήματος ειρήνης επισκέφθηκε το μνημείο του Πολυτεχνείου, όπου έγινε αναφορά στην ιστορία και στη σημασία των γεγονότων του Πολυτεχνείου για το μαζικό λαϊκό κίνημα.

Το απόγευμα, η Σοκόρο Γκόμεζ και ο Ρούμπενς Ντίνις είχαν συνάντηση με τη Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ παραβρέθηκαν η Βέρα Νικολαΐδου, γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, οι Αγάπιος Παπανεοφύτου και Νίκος Φωτιάδης, αντιπρόεδροι της ΕΕΔΥΕ, και ο επίτιμος δήμαρχος της Καισαριανής, Παναγιώτης Μακρής.

Στη συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές επαναβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις των δύο οργανώσεων αλλά και οι κοινές δραστηριότητες, που έχουν δύο στόχους: Την ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα και φυσιογνωμίας του ΠΣΕ και τη διεύρυνσή του με νέες οργανώσεις απ' όλο τον κόσμο. Οπως αναφέρθηκε, ζωντανό παράδειγμα αυτών των προσπαθειών ήταν και το Συνέδριο του ΠΣΕ που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλη στο Καράκας της Βενεζουέλας.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν και στην επικείμενη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΣΕ στις 9-10 του Σεπτέμβρη στη Λισαβόνα, όπου θα καθοριστεί και η παραπέρα δράση του ΠΣΕ στους εξής άξονες: Στην επέτειο των 60 χρόνων της ίδρυσης του ΝΑΤΟ (2009) και των 10 χρόνων από την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, στην πάλη ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις που στήνουν οι ιμπεριαλιστές για να επιβάλουν την κυριαρχία τους, καθώς και στο ζήτημα των πέντε Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, αλλά και στα 50χρονα της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την ΕΕΔΥΕ στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ από τους Βραζιλιάνους ειρηνιστές επισημάνθηκε το θέμα της επανασύστασης του 4ου Ναυτικού Στόλου των ΗΠΑ στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ