Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων

Σύσκεψη με συνδικαλιστές από τις ΔΕΚΟ πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα με πρωτοβουλία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, όπου συζητήθηκε ο σχεδιασμός της δράσης των ταξικών δυνάμεων. Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε η ανάγκη να εξηγηθεί στους εργαζόμενους πως η νέα τροπολογία κινείται στην κατεύθυνση προσαρμογής της λειτουργίας των ΔΕΚΟ στις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση επιδιώκει να διασφαλίσει την απαραίτητη φτηνή εργατική δύναμη και να αφήσει τους εργαζόμενους ακόμα πιο απροστάτευτους από την εντεινόμενη επίθεση σε όσα δικαιώματα έχουν μείνει όρθια.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν εξορμήσεις και θα παρθούν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των εργαζομένων. Επισημάνθηκε, δε, πως η απάντηση στη νέα αντεργατική τροπολογία συνδέεται άρρηκτα με την πάλη για την οργάνωση των εργαζομένων, ειδικά όσων βρίσκονται πρώτοι στο στόχαστρο της επίθεσης, δηλαδή των νέων και όσων δουλεύουν με «ελαστικές» σχέσεις απασχόλησης.

Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ). «Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση εξαπολύει νέα επίθεση και στοχεύει κατά των εργαζομένων, δείχνοντας την αβανταδόρικη πολιτική της υπέρ της αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και ενισχύοντας τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας που επιβάλλεται στις ιδιωτικοποιήσεις», σημειώνει η ΟΣΝΙΕ και καταδικάζει κάθε προσπάθεια που στοχεύει «στην καταπάτηση των εργατικών κεκτημένων και δικαιωμάτων και στην εκφόβιση των νέων εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ