Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χτυπούν τη διεθνιστική αλληλεγγύη

Η σύλληψη της Ισπανίδας αγωνίστριας διεθνίστριας, Ρεμέδιος Γκαρσία Αλμπερτ το περασμένο Σάββατο για σχέσεις με το αντάρτικο ένοπλο κίνημα στην Κολομβία, αποτελεί μια ακόμα κλιμάκωση των μέτρων καταστολής και ποινικοποίησης του κινήματος αλληλεγγύης. Εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και όποιου σηκώνει κεφάλι στους ιμπεριαλιστές. Ηταν ενέργεια της ισπανικής σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης, σε συνεργασία με την αντιδραστική κολομβιανή κυβέρνηση του γνωστού για τις σχέσεις του με τους παραστρατιωτικούς και τους ναρκέμπορους, στενού συμμάχου του Τζορτζ Μπους, Αλβαρο Ουρίμπε. Η κίνηση αυτή, που ξεκίνησε με σύλληψη, ανάκριση και τελικά απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικού ποσού, σημαίνει «καμπανάκι» για το νέο «κυνήγι μαγισσών» που ξεκινάει και πάει χέρι - χέρι με το χτύπημα κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των λαών με την ένταση του αντικομμουνισμού στην Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη Ισπανίδα αγωνίστρια Ρεμέδιος Γκαρσία ήταν γνωστή για την πολύμορφη και ανοιχτή δράση της στο κίνημα αλληλεγγύης με τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Μαζί με πολλούς άλλους αγωνιστές, και στη χώρα της, στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, είχε ταχθεί και συμμετείχε στην προσπάθεια για να επιτευχθεί στην Κολομβία ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο βρέθηκε και στη χώρα αυτή, για να εκφράσει τη στήριξή της στον αγωνιζόμενο λαό. Το «έγκλημά» της, που δε συγχωράνε οι ιμπεριαλιστές, ήταν η ανιδιοτελής της προσφορά για να στηριχτεί ο αγώνας του λαϊκού κινήματος στη συγκεκριμένη πολύπαθη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Στην περίπτωσή της, ενεργοποιείται ο λεγόμενος «αντιτρομοκρατικός νόμος», και κατηγορείται ότι είναι μέλος ή συνεργάζεται με «ένοπλη συμμορία», όπως χαρακτηρίζονται από τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας (FARC - EP), το αντάρτικο κίνημα που αντιπαλεύει την κρατική τρομοκρατία της κολομβιανής αστικής τάξης και των προστατών της Αμερικανών ιμπεριαλιστών για πάνω από 4 δεκαετίες. Η ΕΕ (νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις) έχει κατατάξει τις FARC στη λεγόμενη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπου συγκαταλέγονται όποιοι δε συμμορφώνονται σήμερα με τη νέα τάξη πραγμάτων. Δηλαδή, οι αρχιτρομοκράτες των λαών, που ματοκύλισαν τη Γιουγκοσλαβία, που ματοκυλούν το Αφγανιστάν και το Ιράκ, που συμβάλλουν στο στραγγαλισμό του παλαιστινιακού λαού, χρίζονται κριτές των πάντων.

Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια θέτει στο στόχαστρο όλο το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και το κίνημα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους λαούς. Στη θέση της Ρεμέδιος, οι ιμπεριαλιστές θέλουν να βάλουν κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που επιμένει διεθνιστικά, που επιμένει ταξικά, που αντιπαλεύει την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Γι' αυτό και ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην Ισπανίδα αγωνίστρια, είναι να δυναμώσουμε και στη χώρα μας την αντιιμπεριαλιστική πάλη, στηρίζοντας το δικαίωμα κάθε λαού στην αντίσταση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ