Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ελλείμματα» στις πρώην ΔΕΚΟ

Στην εισοδηματική πολιτική στις πρώην ΔΕΚΟ οφείλεται η δημιουργία των «ελλειμμάτων» τους, τα οποία «καλείται να τα πληρώσει ο Ελληνας φορολογούμενος»! Αυτό ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την τροπολογία που κατέθεσε την περασμένη βδομάδα στη Βουλή, με την οποία επιχειρείται ένα ακόμη πλήγμα σε εργασιακά δικαιώματα και άλλες κατακτήσεις των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ.

Ο κυβερνητικός παράγοντας δεν είπε ούτε λέξη για τον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας των επιχειρήσεων από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού και των εκάστοτε εκλεκτών τους στις διοικήσεις τους. Σα να μας λένε, δηλαδή, ότι και οι μίζες σε μια σειρά από πρώην ΔΕΚΟ (υποθέσεις «Ζήμενς», ΟΣΕ, ΟΤΕ κλπ. κλπ.) είναι άσχετες με τα ελλείμματα, ότι ο φταίχτης είναι, τάχα, οι ...μισθολογικές αυξήσεις.

Αντικειμενικά, όμως, η αλήθεια βρίσκεται αλλού: Στο γεγονός ότι η πρόσδεση των πρώην ΔΕΚΟ στο άρμα των μονοπωλίων είναι η γενεσιουργός αιτία και των μιζών και των ελλειμμάτων και των άλλων επιπτώσεων που επιχειρούν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - να φορτώσουν στα λαϊκά στρώματα.

Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή ενισχύει παραπέρα τις αρνητικές εξελίξεις. Κάτω από το σαθρό πρόσχημα των «ελλειμμάτων» που παράγει η πολιτική τους ξεχαρβαλώνουν κάθε δικαίωμα για τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ