Πέμπτη 31 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ψάχνουν έξοδο από την εσωκομματική κρίση

Πλάτες στην κυρίαρχη πολιτική θα συνεχίζει να βάζει και το επόμενο διάστημα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας ως μεγάλο «στόχο» του επόμενου διαστήματος την ενίσχυση της εικόνας του καλύτερου διαχειριστή της.

Παρ' όλα αυτά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ευελπιστεί, ακόμα μια φορά, ότι θα καταφέρει να βγει από την εσωκομματική κρίση, ποντάροντας στη δημαγωγία πάνω στα κοινωνικά προβλήματα, που όμως δημιουργούνται από την αντιλαϊκή πολιτική που και η ίδια υποστηρίζει, αλλά και στις ηθικόλογες καταγγελίες σε θέματα «διαφάνειας».

Τους στόχους του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα προσδιόρισε ο Γ. Παπανδρέου στη χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Δύο είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι βασικοί στόχοι: Ο πρώτος η επιμονή στα «ζητήματα της καθημερινότητας» και ο δεύτερος να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ να εκπέμπει καθαρό πολιτικό λόγο και να αναδεικνύει τα ζητήματα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, κυρίως τα σκάνδαλα. Επίσης από τη ΔΕΘ ...θα αρχίσει να ξεδιπλώνει και να εξειδικεύει τις προτάσεις του για το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι «ενώ το ΠΑΣΟΚ εξέρχεται από μία κρίση, η ΝΔ εισέρχεται στη δική της βαθιά κρίση», επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι ασχολείται με τη δική της κρίση. Θεωρεί ακόμα ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια κοινωνική έκρηξη, με πλήρη αποδυνάμωση της κυβέρνησης και των πολιτικών της»... Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η ΝΔ έχει δημιουργήσει πολλά αδιέξοδα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξελίξεις, υπονοώντας πρόωρες εκλογές, ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξέλιξη.

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ομολογία αποτυχίας της πενταετούς οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης τις δηλώσεις του Γ. Αλογοσκούφη ότι «πιάσαμε πάτο» στα φορολογικά έσοδα, καθώς και την πρότασή του περί συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Παράλληλα, προσπάθησε να εντάξει τους αγώνες των εργαζομένων στην «αντικυβερνητική» λογική, κάνοντας λόγο για έντονο κοινωνικό μέτωπο που αναπτύσσεται με βάση τις τροπολογίες της κυβέρνησης που δυναμιτίζουν τις εργασιακές σχέσεις, την αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να καταβάλουν συντάξεις, τα προβλήματα κοινωνικών υποδομών στους δήμους και την κατάσταση στην Υγεία και την Παιδεία. Δίνοντας το μέτρο της κριτικής που ασκεί ο Γ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα, παρουσιάζει αδυναμία διαχείρισης της κρίσης, αφήνοντας σαφώς να διαφανεί ότι στο σημείο αυτό επιχειρεί το κόμμα του να αντιπαραθέσει την εναλλακτική πρότασή του και να παρουσιαστεί ως καλύτερος και πιο ικανός διαχειριστής της κρίσης και του συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ