Πέμπτη 31 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ
Καταγγέλλει απαράδεκτη συμπεριφορά σε Κουβανούς διπλωμάτες

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης (παράρτημα Κεφαλονιάς), καταγγέλλει την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά της αεροπορικής εταιρείας Aegean στα πρόσωπα του Γραμματέα της Δημοκρατίας της Κούβας στην Αθήνα Χοσέ Κάλα και της προξένου Ντάνια Ερνάντες, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι του Συνδέσμου, για να παραβρεθούν και να μιλήσουν σε εκδήλωση αλληλεγγύης στο Νησί της Επανάστασης, που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της 26ης Ιούλη, ημερομηνία κατά την οποία συμπληρώνονταν 55 χρόνια από την επίθεση των Κουβανών επαναστατών στο στρατώνα Μονκάδα.

Οπως σημειώνεται στην καταγγελία: «Παρότι τα εισιτήριά τους (πτήση προς Κεφαλονιά και επιστροφή) είχαν πληρωθεί με 480 ευρώ και εκδοθεί από τις 9 Ιουλίου και παρότι οι δύο Κουβανοί προσήλθαν το πρωί της 26ης Ιουλίου κανονικά στο αεροδρόμιο, για να πάρουν την πτήση για Κεφαλονιά, η εταιρεία ισχυρίστηκε αρχικά ότι τα ονόματά τους δεν υπήρχαν στη λίστα επιβατών και στη συνέχεια, μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Γραμματέα της Πρεσβείας της Κούβας, ότι τα ονόματα υπήρχαν αλλά τα εισιτήρια δεν είχαν πληρωθεί. Κι ακόμη, όταν οι προσκεκλημένοι μας προσφέρθηκαν να πληρώσουν εκ νέου τα εισιτήρια, τους υποδείχτηκε πως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό να γίνει, γιατί ήταν πολύ αργά. Ετσι, η πτήση αναχώρησε χωρίς τους δύο Κουβανούς»

Και συνεχίζει: «Οταν ο Σύνδεσμος διαμαρτυρήθηκε στην εταιρεία για τα γεγονότα που αναφέρθηκαν προηγούμενα, μέσω του πρακτορείου που είχε εκδώσει τα εισιτήρια, η εταιρεία Aegean ανέφερε ότι είναι αδύνατο να συνέβη τέτοιο περιστατικό, ότι τα ονόματα υπήρχαν στη λίστα επιβατών και επιβεβαίωσε ότι τα εισιτήρια ήταν πληρωμένα. Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας καλεί την Aegean να δώσει εξηγήσεις για τη στάση της και να σταματήσει να προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο, αφού στην ουσία, θέτει θέμα για το αν οι αντιπρόσωποι της Πρεσβείας πράγματι πήγαν στο αεροδρόμιο. Εάν μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, έχουν διπλή ευθύνη να εξηγήσουν πώς κάτι τέτοιο επιλεκτικά συνέβη σε εκπροσώπους της Κουβανικής Δημοκρατίας.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Κεφαλονιάς δηλώνει ότι, παρά τη στάση τής εν λόγω εταιρείας οι δύο Κουβανοί παραβρέθηκαν στην προγραμματισμένη εκδήλωση - φόρο τιμής στην επέτειο της επίθεσης των επαναστατών στο στρατώνα Μονκάδα στις 26 Ιουλίου του 1953 και αλληλεγγύης για τους πέντε Κουβανούς ήρωες που βρίσκονται παράνομα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ. Εμπόδια και προκλήσεις το κίνημα αλληλεγγύης στην Κούβα στην Κεφαλονιά έχει συναντήσει πολλά. Η ιστορία θα δείξει το αν το περιστατικό με την Aegean είναι μεμονωμένο ή όχι. Πάντως, όπως και αν έχει το πράγμα, επειδή η αλήθεια και το δίκιο αγκαλιάζονται από το λαό, ο Σύνδεσμος απευθύνεται για μια ακόμη φορά στο λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και τον καλεί:

-- Να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στη σοσιαλιστική Κούβα.

-- Να απαιτήσει ακόμη πιο δυνατά την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ