Πέμπτη 31 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνεργασίες και αυτοδυναμίες

«ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ» η πρόταση Αλογοσκούφη για ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τι εννοούσε ακριβώς δεν ξέρουμε (και πολύ αμφιβάλλουμε αν ξέρει κι αυτός). Πάντως «όχι», δεν είπε. Τίποτε δεν αποκλείεται, όλα είναι ανοιχτά.

Οπως ακριβώς όλα είναι ανοιχτά για... όλους (όσους παίζουν φυσικά σε αυτό το παιχνιδάκι των κυβερνητικών συνεργασιών).

Αυτό δε συμβαίνει πάντως - όπως γράφουν διάφοροι - επειδή «έτσι είναι η πολιτική» ή επειδή σήμερα χρειάζονται «ανοιχτά μυαλά».

Μάλλον συμβαίνει γιατί το βασικό είναι να προωθηθούν συγκεκριμένες πολιτικές. Αυτές που «γεννούν» οι απαιτήσεις του κεφαλαίου και στη συνέχεια μας «πασάρει» η ΕΕ.

Το «πώς», «με ποιους» και «με ποιο περιτύλιγμα» είναι κάτι που συνεχώς διαμορφώνεται και πάντα μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις συγκυρίες.

Αλλωστε δείγματα τέτοιων καταστάσεων έχουμε παρακολουθήσει σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θα δούμε και πολλά ακόμη.

ΜΟΝΟΝ 436 εκατομμυριάκια τα κέρδη που ανακοίνωσε η «Γιούρομπανκ» για το πρώτο εξάμηνο του 2008. Ανησυχεί όμως, λέει, γιατί μπορεί στο δεύτερο εξάμηνο να μην έχει ακριβώς τα ίδια κέρδη...

Βλέπετε έχουν τα προβλήματά τους και οι τραπεζίτες με αυτή την περίφημη «παγκόσμια κρίση», που όπως λένε μαστίζει τους πάντες.

Φανταζόμαστε όμως ότι μια κυβέρνηση σαν αυτή που έχουμε - ακολουθώντας την πεπατημένη 10ετιών - δεν πρόκειται να αδιαφορήσει απέναντι στις αγωνίες αυτής της μερίδας των συμπολιτών μας (τους τραπεζίτες ντε...)!

Ολο και κάτι θα έχει υπόψη της για να τους ανακουφίσει. Καμιά μείωση φορολογίας ίσως; Κάτι σχετικό με τα κοινοτικά κονδύλια; Καμιά ρυθμισούλα για τα δάνεια και τις χορηγήσεις;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ας μην αγχώνονται. Κάτι θα βρει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ