Πέμπτη 31 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κατηγορηματικά αντίθετο στην αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης

Την αντίθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σε άμεση η έμμεση αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης επανέλαβε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, με αφορμή την τροπολογία, στο νομοσχέδιο για το "μαύρο" χρήμα, που αφορά τις αυξήσεις των δικαστικών από τις οποίες συναρτώνται οι αμοιβές των βουλευτών.

«Προκαλείται η κοινή γνώμη σε σχέση με τις αυξήσεις στους βουλευτές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σκυλλάκος, σημειώνοντας ότι μπορεί να υπάρξει «ειδική απόφαση για να μην ακολουθήσουμε τις αυξήσεις των δικαστικών», «είτε αλλαγή του Ζ ψηφίσματος» και «όχι να ακούμε μόνο ευχές» από την πλευρά των κομμάτων. Παράλληλα επισήμανε πως «αν υπήρχε 1.400 ευρώ μεροκάματο στον ιδιωτικό τομέα δε θα φάνταζαν μεγάλοι οι μισθοί των δικαστικών», που προβλέπονται με τη συγκεκριμένη τροπολογία, σημειώνοντας συνολικά πως «πρέπει να υπάρχει πλαφόν στο όριο των αμοιβών στους ανώτερους δημόσιους λειτουργούς».

Τέλος επισήμανε ότι συνολικά από το θόρυβο που δημιουργείται «βαρύνονται με ευθύνες όλοι, παρότι οι βουλευτές του ΚΚΕ παίρνουν ένα μισθό δημόσιου υπαλλήλου και τα υπόλοιπα αφορούν τις δραστηριότητες του Κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ