Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ, ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ: Μεταφέρουμε τη δυσαρέσκεια των φορέων της περιοχής για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην προβλήτα του Ακτίου, Δήμου Ανακτορίου. Παρά τις έντονες αντιδράσεις φορέων της περιοχής και περιβαλλοντικών οργανώσεων με παρεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η «Κλεοπάτρα Μαρίνα ΑΕ» συνεχίζει να μπαζώνει, θυσιάζοντας το περιβάλλον στο βωμό της κερδοφορίας, με την ανοχή των κυβερνήσεων και τη λογική τους που παραδίδει τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Κώστας Αλυσανδράκης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Θα προχωρήσει, άμεσα, η κατεδάφιση όλων των κατασκευών στην αιγιαλίτιδα ζώνη, αλλά και στη θάλασσα, στη μαρίνα του Ακτίου;
  • Θα προχωρήσει η απομάκρυνση και όλων των άλλων ρυπογόνων δραστηριοτήτων, π.χ. πετρελαιοδεξαμενές, από τον Αμβρακικό;

«ΜΑΥΡΗ» ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Η ξενοδοχειακή επιχείρηση «HOTEL ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ RESORT» στο Λουτράκι απασχολεί συνολικά 150 άτομα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 50 εργαζόμενοι οικονομικοί μετανάστες που δουλεύουν μέσω εταιρείας ενοικίασης. Οι συνθήκες εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων είναι εξοντωτικές, ενώ δεν εφαρμόζεται η υπάρχουσα εργατική νομοθεσία και η ΣΣΕ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Γκιόκας ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε:

-- Να ασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι και να δοθούν όλα τα οφειλόμενα ρεπό και άδειες.

-- Να αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι με βάση τη ΣΣΕ.

-- Να καταργηθούν όλα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία που «δουλεύουν» ενοικιάζοντας τους εργαζόμενους.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Το ΙΚΑ Γαλατσίου καλύπτει τις ανάγκες ιατρικής φροντίδας μιας μεγάλης γεωγραφικά περιοχής, δεδομένου ότι καλύπτει όχι μόνο το Γαλάτσι, αλλά και την περιοχή της Γκράβας και τη Λαμπρινή. Χιλιάδες εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Γιάννης Πρωτούλης, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

-- Τι μέτρα θα πάρει για την άμεση κάλυψη των αναγκών του ΙΚΑ Γαλατσίου σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

-- Τι μέτρα θα πάρει για την άμεση κάλυψη των αναγκών του ΙΚΑ Γαλατσίου με μόνιμο και με πλήρη δικαιώματα προσωπικό.

-- Πώς προτίθεται να λύσει άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στις ειδικότητες όπου εργάζεται ένας και μόνο γιατρός και που δεν καλύπτονται και οι δύο βάρδιες των ιατρείων, καθώς και πώς θα λύσει άμεσα το πρόβλημα του μικροβιολογικού τμήματος και των ελλείψεων σε παρασκευάστριες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ