Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Καταγγέλλουν καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων

Την επιχείρηση καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των μόνιμων και συμβασιούχων υπαλλήλων της Πυροσβεστικής, καταγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ).

Επισημαίνει ότι και φέτος συνέβησαν «αλλεπάλληλες επιφυλακές χωρίς σαφή λόγο, μετακινήσεις στελεχών πέρα από κάθε λογική επιχειρησιακή τακτική, περικοπή αδειών, περιορισμός αναπαύσεων και κυρίως πιεστικές προτροπές σε διοικητές για αυτοπεριορισμό όλων των παραπάνω». Επίσης, όλα αυτά «συνοδεύονται και από μια εκφοβιστική τακτική, είτε με δηλώσεις του τύπου: "δουλεύετε γιατί αύριο δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το Σώμα", είτε με ευθεία πειθαρχικοποίηση (απολογίες, ποινές κλπ.), τακτικές που οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα». Η ΕΑΠΣ καλεί τα μέλη της να τηρήσουν τη νομιμότητα ως προς τους διοικουμένους τους και να ενημερώσουν την ένωση για παράνομες διαταγές που δέχονται από τους ανωτέρους τους.

Παράλληλα, η ΕΑΠΣ ζητά την καταβολή της δεύτερης δόσης του δασικού επιδόματος και το ξεκαθάρισμα του τρόπου καταβολής της αποζημίωσης για την υπερεργασία. Η ΕΑΠΣ τονίζει πως θα προχωρήσει σε αγωνιστικές δράσεις, ενώ αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν ενόψει ΔΕΘ το Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ