Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Προαναγγέλλουν διακοπή της πίστωσης

Με διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από την πρώτη Σεπτέμβρη στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΤΕΒΕ και ΤΑΕ) και του ΤΠΔΑ (Δικηγόροι Αθηνών), απειλούν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά. Ανάλογη πρόθεση έχουν εκδηλώσει και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Αν ισχύσει η διακοπή, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τοις μετρητοίς το σύνολο της αξίας των φαρμάκων τους στο φαρμακείο και με την απόδειξη θα απευθύνονται στο ασφαλιστικό ταμείο για την επιστροφή των χρημάτων τους. Θα κληθούν, δηλαδή, να πληρώσουν την πολιτική των κυβερνήσεων που καταληστεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία και περικόπτουν τις δαπάνες για τη φαρμακευτική περίθαλψη, ενισχύοντας την υψηλή κερδοφορία της φαρμακοβιομηχανίας.

Την απόφαση για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων καταψήφισε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών και πρότεινε την πραγματοποίηση μέσα στο Σεπτέμβρη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας με ταυτόχρονη συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών και έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου. Τόνισε ακόμα ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, το χρηματικό ποσό του οποίου θα καλύπτει οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο καθυστερεί να πληρώσει τους φαρμακοποιούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ