Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γοργά βήματα στις ανθυγιεινές ΣΔΙΤ

Στο επόμενο στάδιο της υλοποίησης των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της Υγείας προχώρησε χτες η κυβέρνηση καθώς υπογράφτηκε η προβλεπόμενη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και Δήμου Μίκρας για την ανέγερση του νέου Παιδιατρικού και νέου Ογκολογικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε (23.7.2007) ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον δήμαρχο Μίκρας Θεόδωρο Γκουστίλη για την παραχώρηση του ακινήτου, απ' τη διεκδίκηση του οποίου παραιτήθηκε, τότε, η Μονή Βατοπεδίου...

«Τα δύο νοσοκομεία θα είναι πλήρως ενταγμένα στο ΕΣΥ» αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας. Ο θεός να την κάνει ένταξη έστω και σε αυτό το εναπομείναν δημόσιο, που και αυτό μπαίνει στην εμπορευματοποίηση, σύστημα Υγείας, καθώς ο ίδιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε άλλο περίγραμμα στις 23.7.2007. «Ο συμπράττων ιδιώτης, είπε κομψά ο υπουργός, επιφορτίζεται με την υποχρέωση κάλυψης όλων των εξόδων για τη μελέτη και κατασκευή των έργων και απόκτησης του απαραίτητου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ενώ είναι αρμόδιος για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως αυτές της καθαριότητας, της σίτισης, των χώρων στάθμευσης και της διαχείρισης των αποβλήτων». Επίσης, μέσω των ΣΔΙΤ «στο πέριξ των νοσοκομείων σύμπλεγμα, προβλέπεται και η δημιουργία μιας σειράς ευεργετικών υποδομών, και για την κοινωνία αλλά και για την οικονομία».

Πρόκειται δηλαδή για ακόμη μεγαλύτερη επέκταση της άγριας εμπορευματοποίησης της Υγείας και της ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρηματιών Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ