Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Σάλος από τροπολογία του Α. Γεροντόπουλου

Θέμα δημιουργήθηκε χτες στη Βουλή με αφορμή τροπολογία του βουλευτή της ΝΔ Α. Γεροντόπουλου, με την οποία προβλεπόταν η επίλυση ιδιοκτησιακής εκκρεμότητας για διάφορα κτήματα στο νομό Εβρου (στον οποίο εκλέγεται ο βουλευτής), αλλά ορίζονταν ότι οι διατάξεις της τροπολογίας θα έχουν εφαρμογή και στο Μετόχι Ξηροποτάμου του νομού Χαλκιδικής, στο οποίο έχει συμφέροντα και η γνωστή για τις «μπίζνες» με εκτάσεις του δημοσίου Μονή Βατοπεδίου, αλλά και σε εκτάσεις του νομού Κιλκίς.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Γεωργίας Α. Κοντό, αλλά πυροδότησε αντιδράσεις αφού στην περιοχή Ξηροποτάμου, που είναι υδροβιότοπος, έχουν δοθεί 220 στρέμματα στη Μονή Βατοπεδίου.

Οι αντιδράσεις και οι κατηγορίες ότι πρόκειται για μια νέα «εξυπηρέτηση» προς τη Μονή Βατοπεδίου οδήγησαν τον Α. Γεροντόπουλο στην παροχή εξηγήσεων, σύμφωνα με τις οποίες δέχτηκε επίσκεψη κατοίκων της Αλεξανδρούπολης Εβρου, οι οποίοι «παραστατικά μου αποδείκνυαν το δίκαιο του αιτήματός τους» και του ζήτησαν να υποβάλει τη συγκεκριμένη τροπολογία στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Ωστόσο, δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση για το πώς, στην πρόβλεψη για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, μπήκαν στην τροπολογία του και περιοχή του Κιλκίς και το Μετόχι Ξηροποτάμου. Το μόνο που δήλωσε είναι ότι δεν εξέτασε το θέμα: «Θεωρώ ότι όφειλα, κάτι που δεν το έκανα, να εξετάσω το θέμα για περιοχές εκτός του νομού μου που δε γνωρίζω» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ