Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2008
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Αμετακίνητη στη φορομπηχτική επίθεση η κυβέρνηση

Ν. Γκατζής: Κάνετε ρουσφέτια στο μεγάλο κεφάλαιο

Παρά την κατακραυγή που ξεσήκωσε η νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης με το συζητούμενο στη Βουλή φορολογικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιμένει στην ψήφισή του, κόντρα στη θέση που εξέφρασαν χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι εκπρόσωποι των φορέων, που θίγονται κυρίως από την κυβερνητική επίθεση.

Οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν επί της αρχής το φορομπηχτικό νομοσχέδιο και σήμερα ολοκληρώνεται η συζήτησή του και επί των άρθρων.

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στο κυβερνητικό νομοσχέδιο εξέφρασε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, τονίζοντας ότι αυτό είναι ενταγμένο στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης η οποία συνεχίζει και στον τομέα αυτό το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Χρόνια τώρα, είπε, οι κυβερνήσεις των δύο κομμάτων ακολουθούν μια πολιτική η οποία ενισχύει την κερδοφορία του κεφαλαίου και παράλληλα χτυπάει τα λαϊκά δικαιώματα με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, με τις ιδιωτικοποιήσεις και τη χρόνια λιτότητα. Πάντα, τόνισε, αυτοί που την πληρώνουν είναι τα λαϊκά στρώματα και για αυτό απαιτείται μια συμμαχία των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων προκειμένου να ανατραπεί η ακολουθούμενη πολιτική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου υπογράμμισε ότι με την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών των υπουργείων θα χάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι διάφορα επιδόματα, ενώ η κεντρική του φιλοσοφία είναι το χτύπημα των λαϊκών στρωμάτων και των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, αφού στην ουσία επαναφέρονται τα «αντικειμενικά κριτήρια» και επιβάλλεται κεφαλικός φόρος που θα οδηγήσει αρκετούς μικρομεσαίους στη χρεοκοπία.

Την ίδια στιγμή, είπε ο Ν. Γκατζής, η κυβέρνηση κάνει ρουσφέτια στο μεγάλο κεφάλαιο όχι μόνο προωθώντας τη μείωση του φορολογικού του συντελεστή αλλά και μη παίρνοντας το παραμικρό μέτρο για την είσπραξη των δισεκατομμυρίων χρεών των μεγάλων εταιρειών προς το δημόσιο. Αντίθετα, η επίθεση στα λαϊκά στρώματα είναι συνεχής με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και την επικείμενη αύξηση των φόρων στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά.

Στην ακρόαση φορέων που προηγήθηκε δεν έστειλαν εκπροσώπους ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΕ και παρέστησαν εκπρόσωποι των εμπόρων, των ΕΒΕ, της ΟΚΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΚΕΔΚΕ που εξέφρασαν διαφωνίες για διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ