Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι βενζίνες

Εμείς λέμε ότι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές πρέπει να ανήκουν στο λαό και το ζήτημα της ενέργειας θα έπρεπε να ρυθμίζεται από έναν ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, φορέα αξιοποίησης και διαχείρισης των αποθεμάτων τους, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Αυτοί - κυβερνητικά κόμματα και μαζί τους ο ΣΥΝ - υποστηρίζουν ότι οφείλουμε να συμβιβαστούμε με το γεγονός πως ζούμε σε συνθήκες αγοράς και άρα αυτό που μας μένει είναι να παρακολουθούμε την τήρηση των κανόνων ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις. Ειδικά για τον τομέα των καυσίμων περιορίζουν το όλο ζήτημα στο αν λειτουργούν ή όχι «καρτέλ» (λες και θα τους ρωτήσουν τα μονοπωλιακά συγκροτήματα πώς θα βγάλουν περισσότερα κέρδη) και αν οι εγχώριες τιμές συμβαδίζουν με τις διεθνείς.

Η εικόνα που παρουσιάζει η αγορά καυσίμων το τελευταίο δεκαήμερο δείχνει ότι οι λεγόμενες διεθνείς τιμές στο πετρέλαιο από 115-116 δολάρια το βαρέλι στις 21 του Αυγούστου πήγαν στα 104 (μείωση περίπου 10%), προχτές, ενώ οι τιμές των ΕΛΠΕ για τον μετρικό τόνο της αμόλυβδης βενζίνης στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 3,3%!

Εμείς εξακολουθούμε να λέμε ότι, όσο διαιωνίζεται η εξουσία του κεφαλαίου, έτσι θα πηγαίνει και στο μέλλον η δουλειά. Αυτοί οι ΠΑΣΟΚονεοδημοκρατικοΣΥΝασπισμένοι άλλα, τα αντίθετα από μας, λένε. Φιλοεπιχειρηματικά δηλαδή και ας σκούζουν αντιπολιτευτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ