Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκατάσταση με καμπάνιες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με την ανάθεση κάποιων προγραμμάτων καμπανιακού χαρακτήρα σε διάφορους φορείς που λειτουργούν στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υποκαθιστά η κυβέρνηση την πρόληψη, που την εντάσσει στο λεγόμενο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Υγεία.

Η πλευρά αυτή φάνηκε και χτες από την τοποθέτηση του συντονιστή Μονάδας Στρατηγικής και Πολιτικών Υγείας Αλέξη Ζορμπά στην παρουσίαση μιας έρευνας για την πρόληψη του καρκίνου με συνεντεύξεις 1.490 ατόμων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σε συνεργασία με γνωστή εταιρεία ερευνών αγοράς. «Η Εθνική Αντικαρκινική Πολιτική μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την ενεργητική συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου και τόνισε πως «με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, της επιστημονικής κοινότητας, των ανθρώπων του πολιτισμού και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μπορούμε να πετύχουμε μια πολύ σημαντική νίκη σε έναν αγώνα που δε σταματά ποτέ».

Αντί, δηλαδή, η κυβέρνηση να οργανώσει την έρευνα με δωρεάν εξετάσεις μέσα στο γενικό πληθυσμό από οργανωμένες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και στη συνέχεια να αξιοποιήσει τα πορίσματά της έρχεται να αρκεστεί στον περιορισμένο χαρακτήρα κάποιων προσεγγίσεων που δείχνουν αυτού του τύπου οι έρευνες. Και το σπουδαιότερο: Δημιουργεί την ψευδαίσθηση της πρόληψης, ενώ στην ουσία έρχεται να συνδράμει στην προβολή διαφόρων χορηγών. Και, στην προκειμένη περίπτωση, μέγας χορηγός ήταν η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών της Ελλάδας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ