Σάββατο 4 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο το «ραντεβού» μας με το λαό

Μια πολύ σημαντική μάχη είναι η αυριανή πανεξόρμηση στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που σχεδιάζουν οι ΚΟ του ΚΚΕ, αλλά και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, με τον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» ο οποίος κυκλοφορεί με Ενθετο τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για το 18ο Συνέδριο. Και όπως σε κάθε άλλη μάχη, η επιτυχία και της αυριανής εξαρτάται από την καθολική συμμετοχή όλων μας σε αυτήν, από τον έγκαιρο και καλό σχεδιασμό και την τέτοια διάταξη των δυνάμεων, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι Θέσεις θα φτάσουν όσο το δυνατόν πλατύτερα στο λαό. Οτι δε θα μείνει καμία δυνατότητα διάδοσής τους αναξιοποίητη.

Τέτοιο σχεδιασμό έχουν ήδη κάνει οι Κομματικές και Κνίτικες Οργανώσεις. Ωστόσο, χρειάζεται και ξεχωριστά κάθε μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως και κάθε φίλος που θα δώσει στο πλευρό μας αυτήν τη μάχη, όλοι μας να πάρουμε χαρτί και μολύβι και να συγκεκριμενοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο τους ανθρώπους στους οποίους θα απευθυνθούμε. Αυτούς που βρίσκονται πολύ κοντά μας, συγγενείς και φίλους, γνωστούς και συναδέλφους, αγωνιστές με τους οποίους από κοινού δρούμε στα διάφορα μέτωπα πάλης. Ακόμα, να ανασύρουμε από τη μνήμη μας κάθε άνθρωπο του μόχθου, με τον οποίο συναντηθήκαμε στο παρελθόν με οποιαδήποτε αφορμή και συζητήσαμε μαζί του, δράσαμε από κοινού, μοιραστήκαμε σκέψεις και προβληματισμούς.

Συγκεκριμένα, με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Που θα σβήσουν απ' την ατζέντα μας μόνο όταν τους βρούμε όλους και τους προμηθεύσουμε τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο. Με σχέδιο συγκεκριμένο, ποιους θα επισκεφτούμε πρώτα, την Κυριακή το πρωί, το απόγευμα, το βράδυ. Αν χρειαστεί, τη Δευτέρα ή και την Τρίτη. Να μη μείνει κανένας, στον οποίο δε θα χτυπήσουμε την πόρτα.

Γιατί το Συνέδριο και οι Θέσεις απευθύνονται στο λαό, αφορούν το λαό, αφορούν τα προβλήματά του, καταπιάνονται μ' αυτά και με τον τρόπο επίλυσής τους. Και είναι απαραίτητο ο αποδέκτης να γίνει γνώστης, συμμέτοχος σ' αυτήν τη διαδικασία, να συμβάλει στον προσυνεδριακό διάλογο, να μελετήσει μαζί μας τις Θέσεις και να μας καταθέσει την άποψή του, τον προβληματισμό του, τη συμφωνία ή, ακόμα, τη διαφωνία του.

Αύριο έχουμε «ραντεβού» με τους ανθρώπους του μόχθου. Να είμαστε συνεπείς, σε απαρτία, να δώσουμε με επιτυχία αυτήν τη μάχη, σηματοδοτώντας τη δυναμική εκκίνηση της προσυνεδριακής περιόδου.


Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ