Σάββατο 4 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «Ρ» ΚΑΙ ΤΙΣ «ΘΕΣΕΙΣ»
Με όλες μας τις δυνάμεις για την υπερκάλυψη των πλάνων

Με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριό του θα φτάσουν όσο γίνεται πλατύτερα στην εργατική τάξη, εργάζονται ακατάπαυστα οι κομματικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, που σχεδιάζουν ένα ιδιαίτερα πλατύ άνοιγμα την ερχόμενη Κυριακή, μέρα πανεξόρμησης, με τον «Ριζοσπάστη» ο οποίος θα φέρει ένθετες τις Θέσεις.

Ο στόχος αυτός και το πώς θα επιτευχθεί απασχόλησε έγκαιρα και τα όργανα της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Εγινε συζήτηση, σχεδιασμός, ενημέρωση όλων των μελών και των φίλων του Κόμματος για την πανεξόρμηση της Κυριακής, ώστε να διασφαλιστεί καταρχήν ότι η μάχη της διάδοσης των Θέσεων θα δοθεί με καθολική συμμετοχή σ' αυτήν.

«Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα», σημειώνει ο Γιάννης Τόλης Γραμματέας της Αχτίδας «ώστε πέρα απ' τη συμμετοχή κάθε μέλους και φίλου του Κόμματος στην πανεξόρμηση, να διασφαλίσουμε ότι θα φτάσουμε παντού όπου μπορούμε τις Θέσεις, ότι αυτές θα μελετηθούν σε βάθος και θα αναπτυχθεί πάνω σ' αυτές ένας δημιουργικός διάλογος».

«Φιλοδοξία μας - συνεχίζει - είναι το άνοιγμα να είναι πολύ πιο πλατύ, πέρα από φίλους και οπαδούς. Την Κυριακή όλο το δυναμικό της Αχτίδας θα δώσει το "παρών" του στις συνοικίες, συμβάλλοντας εκεί στη διάδοση των Θέσεων και τη Δευτέρα αρχίζει για μας η μάχη της διάδοσης στα εργοστάσια».

Σε Πελοπόννησο - Ζάκυνθο - Κεφαλονιά

Ενόψει της μεγάλης πανεξόρμησης του Κόμματος σε Πελοπόννησο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο η ΚΟ Πελοποννήσου του ΚΚΕ ξεκινά από αύριο με τον «Ρ» και τις Θέσεις του Συνεδρίου στο χέρι τη δική της αντεπίθεση.

«Σε αυτήν την εξόρμηση, αλλά και σε όλη την προσυνεδριακή διαδικασία και τη μεγάλη πολιτική εξόρμηση που θα ακολουθήσει - αναφέρει στον «Ρ» ο Κώστας Μπάτσικας, Γραμματέας της ΚΟ - επιδιώκουμε να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες της ΚΟ Πελοποννήσου. Δυνατότητες που πηγάζουν από την απήχηση της πολιτικής του Κόμματος στην εργατική τάξη, στη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα, τους δεσμούς που έχει αναπτύξει με αυτόν τον κόσμο και το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας. Αποτελεί τη μοναδική απάντηση στα λαϊκά προβλήματα, στις ανάγκες του λαού στα αδιέξοδα και στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος».


Αναφερόμενος στην ετοιμότητα που διακρίνει τις δυνάμεις της περιοχής σημείωσε σχετικά: «Είμαστε αισιόδοξοι για την αυριανή μάχη της Κυριακής. Η αισιοδοξία μας αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι η προετοιμασία γι' αυτήν τη μάχη έχει γίνει υπόθεση σχεδόν όλων των μελών του Κόμματος και εκατοντάδων φίλων και οπαδών. Το στοίχημα είναι όλες οι δυνάμεις να δώσουν τη μάχη με πείσμα και με την πεποίθηση ότι μπορεί πραγματικά να κάνει ένα σημαντικό άλμα η ΚΟ. Πηγάζει από το γεγονός ότι ενώ αρχικά καθόρισε ένα πλάνο με συγκεκριμένους στόχους όσο η συζήτηση άνοιγε προς τα κάτω οι στόχοι αναπροσαρμόζονταν προς τα πάνω. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο στόχος έχει φτάσει στα 11.700 φύλλα από τα 10.000 φύλλα που είχαν καθοριστεί πριν από λίγες μέρες».

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Με αποφασιστικότητα για την υπερκάλυψη του ιδιαίτερα αυξημένου πλάνου για τη διακίνηση του «Ρ» με τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριό του, εξορμούν αύριο με τον «Ριζοσπάστη» «στο χέρι» οι κομματικές δυνάμεις του ΚΚΕ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

«Τα πλάνα που είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε σχέση με τις ανάλογες πανεξορμήσεις του 17ου Συνεδρίου, καθορίστηκαν μετά από τη συζήτηση και τις συνεργασίες που προηγήθηκαν στις Οργανώσεις», μας λέει ο Δήμος Ζαχαριάδης, Γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

«Σχεδιάστηκε και οργανώθηκε η όλη δουλειά, έτσι ώστε η εξόρμηση όχι απλώς να είναι πετυχημένη μα να ξεπεράσει τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας και οι Θέσεις να φτάσουν όσο πλατύτερα γίνεται στο λαό.

Ειδικότερα, έχει προγραμματιστεί, την Κυριακή να γίνει πανεξόρμηση στις συνοικίες, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα επισκεφτούμε σπίτια φίλων και οπαδών του Κόμματος που τους γνωρίζουμε από προηγούμενες εξορμήσεις. Τη Δευτέρα θα πάμε σε χώρους δουλειάς, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Παράλληλα, στους σχεδιασμούς μας είναι να φτάσουμε και στα πιο μακρινά χωριά», αναφέρει ο Δήμος Ζαχαριάδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ