Σάββατο 4 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΣΧΥΡΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Ενας νεκρός και μία αγνοούμενη!

Eurokinissi

Μια χαμένη ανθρώπινη ζωή και σοβαρές ζημιές σε σπίτια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και αγροτικές καλλιέργειες, ήταν ο τραγικός απολογισμός της χτεσινής καταιγίδας που έπληξε το νομό Αιτωλοακαρνανίας αναδεικνύοντας με τραγικό τρόπο, για άλλη μια φορά, την ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Αποτέλεσμα της νεροποντής που έπληξε την περιοχή, είναι ένας νεκρός 49χρονος άνδρας, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και η 45χρονη σύζυγος του - η τύχη της οποίας, μέχρι αργά χτες το βράδυ αγνοούνταν - παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής στην περιοχή Ποταμούλα της Αιτωλοακαρνανίας. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την οικία του από δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν τουλάχιστον 40 σπίτια καθώς καταστράφηκαν οικιακές συσκευές και έπιπλα, ενώ σε ορισμένα από αυτά έπεσαν ακόμη και τοίχοι. Επίσης, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, ενώ πλήγμα δέχτηκαν και κτηνοτροφικές και σταυλικές εγκαταστάσεις. Πνίγηκαν ζώα και καταστράφηκαν οι ζωοτροφές, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν αγροτικές καλλιέργειες που προορίζονταν για ζωοτροφές.

Ενδεικτικό της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων αναγκαίων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων αποτελεί πως στη συγκεκριμένη περιοχή, παρά το ότι κάηκε το καλοκαίρι μεγάλη δασική έκταση η οποία απορροφούσε και συγκρατούσε μεγάλη ποσότητα των βροχοπτώσεων, δεν έγινε καμία ενέργεια - αντιπλημμυρικά έργα - ώστε να μην υπάρχουν τα παραπάνω τραγικά αποτελέσματα. Σοβαρές ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες σημειώθηκαν και στην Αμφιλοχία.

Τέλος, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που υπήρξαν σε περιοχές του νομού Ευρυτανίας, έκλεισε λόγω κατολισθήσεων βράχων, ο περιφερειακός δρόμος Καρπενησίου - Αγρινίου. Κατολισθήσεις έγιναν και μέσα σε χωριά του νομού όπως ο Αγιος Γεώργιος και το Νεοχώρι, ενώ σημαντικές καταστροφές έγιναν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ