Σάββατο 4 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δε διορθώνεται. Ανατρέπεται

Ο ένας μετά τον άλλον, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (κυβερνήτες, κομισάριοι και άλλοι παράγοντες), που μέχρι χτες σφύριζαν αδιάφοροι για τις παρενέργειες της κρίσης των ΗΠΑ στις οικονομίες της Ευρώπης, το γύρισαν τώρα στον ...καλαματιανό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, που, μέχρι το Δεκέμβρη, είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Καθώς οι συνέπειες της αμερικανικής κρίσης γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο αισθητές στις ευρωπαϊκές χώρες, ο Ν. Σαρκοζί, ως προεδρεύων της ΕΕ, συγκάλεσε για σήμερα έκτακτη οικονομική Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα μετέχουν μόνον οι ηγέτες των μεγάλων χωρών της ΕΕ (Γαλλία - Γερμανία - Βρετανία και Ιταλία).

Εκφράζοντας την αγωνία των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και εν γένει της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας, σχετικά με το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η κρίση, ο Ν. Σαρκοζί πιέζει - ως προεδρεύων της ΕΕ - για τη λήψη «διορθωτικών» μέτρων, υποστηρίζοντας πως ο καπιταλισμός πρέπει να αναδιαρθρωθεί και να προσαρμοστεί καλύτερα στη νέα εποχή.

Οσα «μπαλώματα» και να κάνουν οι ηγέτες της ΕΕ στον καπιταλισμό, αυτός δε διορθώνεται. Και επειδή είναι βέβαιο πως ο καπιταλισμός θα συνεχίσει να αναπαράγει τις κρίσεις και τα αδιέξοδα που σέρνει από την πρώτη μέρα εμφάνισής του, η μόνη λύση είναι η ανατροπή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ