Σάββατο 4 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν απαλύνουν ούτε την ακραία φτώχεια

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα υποτιθέμενα μέτρα της κυβέρνησης για τη φτώχεια και την προστασία των δανειοληπτών

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τα υποτιθέμενα μέτρα της κυβέρνησης για τη φτώχεια και την προστασία των δανειοληπτών, σημειώνεται:

«Οι τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης, καθώς και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν καν να απαλύνουν την ακραία φτώχεια. Δεν καλύπτουν ούτε όσους δεινοπαθούν και βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.

Επίσης, τα μέτρα που προτείνουν για τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά στην ουσία είναι μέτρα στήριξης των τραπεζικών μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα με κοινό μέτωπο να διεκδικήσουν μέτρα για τα χρεωμένα νοικοκυριά:

  • Διακοπή κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια κατοικία. Νομοθετική κατάργηση της δυνατότητας των τραπεζών να προβαίνουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών.
  • "Πάγωμα" όλων των δανείων που έχουν λάβει ως εργαζόμενοι σημερινοί άνεργοι.
  • Επιδότηση ενοικίου για τους ανέργους, νέους και νέες. Ατοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.
  • Κατάργηση του ανατοκισμού σε όλα τα δάνεια. Εκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του συνόλου των τόκων δανείου για την απόκτηση κύριας κατοικίας.

Για το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στη βάση των σύγχρονων μεγάλων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Βασικό μισθό 1.400 ευρώ, 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ (80% του βασικού μισθού) για όλο το διάστημα της ανεργίας, υπαλληλική αποζημίωση για όλους.
  • Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 30.000 ευρώ για την οικογένεια, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης για τα αγροτικά νοικοκυριά και τη λαϊκή κατανάλωση. Επίδομα θέρμανσης για όλες τις λαϊκές οικογένειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ