Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρόκληση!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας αναγόρευσε την περασμένη Παρασκευή σε επίτιμο διδάκτορα τον οικουμενικό πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Στο χαιρετισμό κατά την τελετή αναγόρευσης, ο υπουργός Παιδείας, Ε. Στυλιανίδης, είπε μεταξύ άλλων ότι η τιμή προς το Πατριαρχείο συνδέεται «με την αυταπάρνηση ως τρόπου βίου μέσα από τα μοναστήρια»... Η συγκεκριμένη φράση του υπουργού φαίνεται εσκεμμένα διαλεγμένη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη λαϊκή οργή για τις μπίζνες στα μοναστήρια το τελευταίο διάστημα.

Αλλά ο υπουργός δε σταμάτησε εκεί. Ολόκληρη η ομιλία του ήταν μια προσπάθεια να ξεπλύνει την Εκκλησία από τα σχετικά σκάνδαλα, αφού το μεγαλύτερο μέρος της το αφιέρωσε στο ρόλο του πατριάρχη και της χριστιανικής θεολογίας απέναντι στα προβλήματα του περιβάλλοντος. «Η περιβαλλοντική κρίση και η αντιμετώπισή της απαιτεί τόσο την πνευματική όσο και την υλιστική προσέγγιση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, επαινώντας το σχετικό έργο του «Πράσινου», όπως τον αποκάλεσε, πατριάρχη!

Οταν βοά ο τόπος, που δάση, ποτάμια και λίμνες γίνονται εμπόρευμα και τα εμπορεύονται τα μοναστήρια με ...«αυταπάρνηση», είναι τουλάχιστον προκλητική η απόδοση τιμών στους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την επίκληση του ρόλου τους για το περιβάλλον. Αλλά προφανώς το μήνυμα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση είναι ακριβώς αυτό: Το περιβάλλον είναι εμπόρευμα και ως τέτοιο μπορεί να το εκμεταλλεύεται και η Εκκλησία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ