Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραμένει στον αέρα το εφάπαξ στο Δημόσιο

Οι αντιασφαλιστικές πολιτικές του δικομματισμού και η στήριξή τους από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Να παραπλανήσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και να διασκεδάσει τους φόβους τους για την αδυναμία του Ταμείου Πρόνοιας (ΤΠΔΥ) να καταβάλλει το εφάπαξ, επιχείρησε χτες η υπουργός Απασχόλησης, Φ. Πάλλη - Πετραλιά καλώντας η ίδια σε συνάντηση την ΑΔΕΔΥ, που έχει κηρύξει στάση εργασίας (12 μ. - τέλος βάρδιας) για τις 26 Νοέμβρη. Η υπουργός πέρα από τον ισχυρισμό ότι θα λυθεί το πρόβλημα με το εφάπαξ, δεν μπόρεσε να αναλάβει καμία συγκεκριμένη δέσμευση για το πώς θα γίνει αυτό. Μίλησε γενικά και αόριστα για νέα συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Οικονομίας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του δανεισμού του ΤΠΔΥ για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Μέσα από τη συνάντηση, όμως, αποκαλύφθηκαν και οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ που αρέσκεται σε γενικόλογους καταγγελτικούς λόγους αλλά στην πράξη στηρίζει συγκεκριμένα τους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Η υπουργός παρουσίασε έγγραφο της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, με ημερομηνία 6 Αυγούστου 2002, στο οποίο προτείνεται να παρακρατηθεί ένας μισθός από κάθε νεοεισερχόμενο δημόσιο υπάλληλο προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την καταβολή του εφάπαξ! Πρόταση που προωθούν και οι διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις του Ταμείου.

Ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι οι αντιασφαλιστικές πολιτικές των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων για τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων και τη μετατροπή τους σε κάθε είδους χρεόγραφα κατάντησαν το Ταμείο αναξιόπιστο. Συνευθύνη γι' αυτό έχει και η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ γιατί συνέπραξε σε μια τέτοια κατεύθυνση. Εκείνο που προέχει, είπε, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και για τους δικαιούχους του εφάπαξ είναι να απαιτήσουν δυναμικά και αγωνιστικά την άμεση αναγκαία κρατική χρηματοδότηση του ΤΠΔΥ. Κανένας δανεισμός, που σε τελευταία ανάλυση θα αποβεί σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων. Την άμεση καταβολή όλου του εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους. Να καταργηθεί το «τζογάρισμα» των αποθεματικών του ΤΠΔΥ και όλων των Ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ