Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χαράτσια και για τη λειψυδρία

Η λειψυδρία, ύστερα από 15 χρόνια, χτυπάει και πάλι την πόρτα της Αθήνας, αλλά και πολλών ακόμη περιοχών της χώρας. Ηδη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, τα αποθέματά της μόλις που επαρκούν για ένα με ενάμιση χρόνο, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από τις βροχές και τα χιόνια του φετινού χειμώνα...

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση - όπως άλλωστε και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών - παρότι ξέρει καλά ότι το φαινόμενο της λειψυδρίας είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται σε κανονικά διαστήματα, προσπαθεί με κινήσεις που μυρίζουν κερδοφόρα διαχείριση να το περιορίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται τώρα να επιβάλει πρόσθετα χαράτσια στο νερό, προκειμένου να περιοριστεί η κατανάλωση και θα περιοριστεί στις γνωστές διαφημιστικές καμπάνιες ...«προσέχουμε για να έχουμε»!

Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται να πλακώσουν διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις - «νερουλάδες» για να βοηθήσουν την κατάσταση, με το αζημίωτο, φυσικά. Θυμίζουμε ότι προ δεκαπενταετίας κάποιες εταιρείες πρότειναν στην ΕΥΔΑΠ νερό από την Τριχωνίδα και τη Στυμφαλία, που θα το αγόραζε περίπου στις τιμές του ...εμφιαλωμένου!

Εκείνος που πληρώνει πάντα τη «νύφη» και της λειψυδρίας, είναι ο λαός. Κι αυτό επειδή οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν και το νερό ως εμπόρευμα, ενώ αρνούνται συστηματικά να δημιουργήσουν ένα δημόσιο ενιαίο φορέα διαχείρισης, που θα μελετήσει τα προβλήματα του υδάτινου δυναμικού σε τοπικό και συνολικό επίπεδο, θα σχεδιάσει και θα εκτελέσει τα αναγκαία έργα, έτσι ώστε να μη λέει ο λαός κάθε λίγο το νερό - νεράκι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ