Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σταγόνες προσλήψεων - και καθυστερημένες

Οι κενές οργανικές θέσεις του «Ευαγγελισμού» ξεπερνούν τις 1.350 και η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να φτάσουν 112 νοσηλευτές - από διαγωνισμό του Αυγούστου - μέχρι το τέλος του 2008.

Οπως, όμως, ενημέρωσε η Α' Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) Αττικής το σωματείο των εργαζομένων τελικά μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν μόνο 12 νοσηλεύτριες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και οι άλλες μετατίθενται στο τέλος του Γενάρη 2009 (55 νοσηλεύτριες) και του Φλεβάρη 2009 (45 νοσηλεύτριες). Ηδη το 2008 συνταξιοδοτήθηκαν 35 νοσηλεύτριες και - όπως υποσχέθηκε η Διοίκηση της ΔΥΠΕ αυτές οι κενές θέσεις να αναπληρωθούν με την εφαρμογή παλιότερου νόμου που προβλέπει την προκήρυξή τους μέσα σε ένα τρίμηνο απ' τη συνταξιοδότηση των νοσηλευτών.

Δηλαδή, οι προσλήψεις που είναι σταγόνες στον ωκεανό των ελλείψεων είναι και καθυστερημένες. Κατά τα άλλα, ήρθαν και οι τελευταίες εξαγγελίες για προσλήψεις 5.500 νοσηλευτριών απ' τον υπουργό Υγείας, χωρίς να έχουν εγγραφεί και τα απαραίτητα κονδύλια στον προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ