Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στρατευμένο στο πλευρό της ολιγαρχίας

Βάζει στόχο τις ...«πραγματικές συναινέσεις» για τα «μεγάλα ζητήματα της οικονομίας, της Παιδείας, της μεταρρύθμισης του κράτους»

Σαν «δύναμη προόδου» που θα δώσει τη «διέξοδο» από την οικονομική κρίση, επιχειρεί να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου, αποδίδοντας την εκδήλωσή της στη «νεοφιλελεύθερη διαχείριση», σε μια προσπάθεια να αθωώσει το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα και να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα.

Αυτό το στόχο ήρθε να εξυπηρετήσει και η χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε και η συγκρότηση της «κεντρικής εκλογικής επιτροπής» του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές του Ιούνη, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Γ. Παπανδρέου στην εισήγησή του επανέφερε το αίτημα του κόμματός του για πρόωρες εκλογές και ξεκαθάρισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η επίτευξη «πραγματικών συναινέσεων», για τα «μεγάλα ζητήματα της οικονομίας, της Παιδείας, της μεταρρύθμισης του κράτους». Για την προώθηση, δηλαδή, όλων των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στο λαό. Μια στόχευση δηλαδή που διατύπωσε και ο Κ. Καραμανλής.

Στην προσπάθεια βέβαια οι εταίροι του δικομματισμού να συγκαλύψουν την κοινή γραμμή τους, επιστράτευσαν τα γνωστά ιδεολογήματα. Ετσι, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε χτες ότι «η κρίση που υπάρχει στη χώρα μας, αλλά και η διεθνής κρίση είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών με ιδεολογικό πρόσημο» και ισχυρίστηκε ότι «όπως και η κρίση έχει ιδεολογικό πρόσημο, έτσι και η διέξοδος απ' την κρίση έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση, είτε συντηρητική, είτε προοδευτική»...

Η «προοδευτική κατεύθυνση» που προτείνει βέβαια το ΠΑΣΟΚ κινείται στην ίδια κατεύθυνση μ' αυτή της κυβέρνησης στηρίζοντας με οικονομικά κίνητρα και επιδοτήσεις τους πολυεθνικούς ομίλους και με επιδόματα πτωχοκομείου τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του πληθυσμού. Τις ...τεράστιες διαφορές ανάμεσα στην «πρόοδο» και τη «συντήρηση» τις παρουσίασε χτες ο Θ. Πάγκαλος στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο του «City», σημειώνοντας για τα 28 δισ. που δίνει η κυβέρνηση στους τραπεζίτες: «Γιατί να τα δώσει στις τράπεζες για να ενισχύουν τις επιχειρήσεις και δεν τα δίνει απευθείας στις επιχειρήσεις;»!!

Την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στην Καλαμάτα στα πλαίσια περιοδειών που ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα. Εξάλλου, η χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν η τελευταία σύσκεψη κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη, αφού από τη Δευτέρα μετακομίζει στα νέα του γραφεία στη διασταύρωση των δρόμων Ιπποκράτους και Ναυαρίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ