Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
Μεθοδεύει απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές

Καταγγελία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, στο φόντο της χτεσινής συνάντησης μεταξύ των υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Οικονομικών

Προετοιμάζεται, με νόμο, η πλήρης απαλλαγή των εφοπλιστών της κρουαζιέρας από τις ασφαλιστικές εισφορές προς το ΝΑΤ! Τα εκτρωματικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, σε βάρος των ναυτεργατών και των ασφαλιστικών τους ταμείων για να προστατεύσει την κερδοφορία των εφοπλιστών, αποκαλύπτουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ) με ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσαν και στην οποία υπογραμμίζουν: «Η εξωφρενική αυτή νομοθετική ρύθμιση ανοίγει το δρόμο και για άλλες κατηγορίες πλοίων και μετατρέπει το σύνολο της ελληνικής ναυτιλίας σε σημαία ευκαιρίας με αυξημένα προνόμια για τους εφοπλιστές».

Στο μεταξύ, χτες το μεσημέρι έγινε συνάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας με το πρόσφατα εκλεγμένο νέο προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Η συνάντηση παρουσιάστηκε ως εθιμοτυπική ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκαν θέματα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή των κερδών των εφοπλιστών. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο διεκδικεί μερίδιο από τα 28 δισ. προς τις τράπεζες. Να σημειωθεί επίσης ότι χτες το πρωί ο υπουργός Αν. Παπαληγούρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών. Στη συνάντηση που είχε στη συνέχεια με τους ναυτιλιακούς συντάκτες, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τη συνάντηση λέγοντας ότι αφορούσε «τρέχοντα θέματα».

Τα τρία ταξικά ναυτεργατικά σωματεία στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν προς τους ναυτεργάτες ότι «αυτή η αντιναυτεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που στερεί δικαιώματα από τους ναυτεργάτες και διατηρεί τον αμύθητο πλούτο που έχουν συσσωρεύσει οι εφοπλιστές, θα ενταθεί ακόμα παραπέρα με αφορμή την οικονομική κρίση». Τονίζουν τις ευθύνες των υποταγμένων στην ΠΝΟ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ που ακολουθώντας τους πολιτικούς τους φορείς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ επιδιώκουν να αφοπλίσουν, να αποδιοργανώσουν τους ναυτεργάτες. Καλούν τους ναυτεργάτες «να οργανωθούν και να συσπειρωθούν με το ταξικό ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τις δυνάμεις της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης, το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ