Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΛΥΣΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ
Δώρο στην επιχειρηματική δραστηριότητα

Κάλεσμα αγώνα για την Υγεία απευθύνει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ σε σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής

Η διάλυση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου είναι ένα ακόμη δώρο της κυβέρνησης προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες που λυμαίνονται τον Τομέα της Ψυχικής Υγείας και θησαυρίζουν σε βάρος των ασθενών, των οικογενειών τους και των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ.

Η απόφαση της Διοίκησης του Θριασίου, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, είναι ένας ακόμα κρίκος στην υποβάθμιση και έρχεται μετά την απόλυση 85 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το νοσοκομείο «έχει γονατίσει» απ' τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού με αποτέλεσμα στα περισσότερα νοσηλευτικά τμήματα να εργάζονται ένας ή δύο νοσηλευτές ανά βάρδια για 25 - 35 ασθενείς, ενώ στις παθολογικές κλινικές με τα ράντζα και τα «επικουρικά» κρεβάτια προστίθενται συχνά περισσότεροι από 15 ασθενείς.

Οι γιατροί του νοσοκομείου συχνά υποχρεώνονται να εργάζονται για πάνω από 36 συνεχόμενες ώρες ή και να ξεπερνούν τις 8 εφημερίες το μήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους και την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας. Τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και δεν μπορούν να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων, ενώ σε Ασπρόπυργο, Μάνδρα, Βίλια και Ερυθρές δεν υπάρχουν υποδομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκτός από τα υποβαθμισμένα ιατρεία του ΙΚΑ και τα περιφερειακά ιατρεία.

Η υποβάθμιση, τονίζει το ΠΑΜΕ, έρχεται να συμπληρωθεί με την απόφαση για τη διάλυση της Ψυχιατρικής Κλινικής και μεταφορά σε άλλα νοσηλευτικά τμήματα των νοσηλευτών που υπηρετούσαν στην κλινική. Πρόκειται για εξειδικευμένο προσωπικό, με εμπειρία στην αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου. Είχε προηγηθεί η συστηματική αποψίλωση της κλινικής από ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να έχει απομείνει μόνο ο διευθυντής ιατρός και ένας επικουρικός επιμελητής και η κλινική να έχει τεθεί «προσωρινά» εκτός ψυχιατρικής εφημερίας από τον Αύγουστο 2008.

«Πρόκειται για εφαρμογή των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την παραπέρα υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων, ώστε η Υγεία να αποτελέσει προνομιακό χώρο επένδυσης και κερδοφορίας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες», τονίζει το ΠΑΜΕ και προτείνει τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα από σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής που θα οργανώνει πανθριασιακές κινητοποιήσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση του Θριασίου Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των υγειονομικών και θα καλύπτει πλήρως και τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ