Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Υπέρμαχος της «ασφάλειας» των πολιτών

Το φόβο των κάθε λογής «νοικοκυραίων» έρχεται να καθησυχάσει το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας παράλληλα εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Οτι μόνον αυτό, ως κυβέρνηση, μπορεί να εξασφαλίσει ευνομία, τάξη και ασφάλεια, καταπολεμώντας τα όποια κρούσματα βίας και εγκληματικότητας. Σε ένα γενικότερο πεδίο εφαρμογής της ίδιας οικονομικής πολιτικής με κάποια φτιασιδώματα ...κοινωνικής ευαισθησίας.

Χθες, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε στις σημερινές «συνθήκες κρίσης» «να υπάρξουν μέτρα στήριξης του εισοδήματος». Επέμεινε ότι «από την κρίση δε βγαίνει κανένας με περιοριστικά μέτρα (...) δε βγαίνει κανένας με μία πολιτική λιτότητας. Από την κρίση, βγαίνει με αναπτυξιακό στίγμα, με αναπτυξιακή κατεύθυνση. Βγαίνει με επενδύσεις στο μέλλον. Βγαίνει με επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές. Βγαίνει με ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων. Για να επανέλθει η ζήτηση στην αγορά».

Επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό, «γιατί η χώρα είναι ακυβέρνητη αυτή τη στιγμή». Ωστόσο, σε σχετική ερώτηση, δε διευκρίνισε αν θα καταθέσουν ή όχι πρόταση μομφής («είναι ένα ζήτημα τακτικής, το οποίο θα το συνυπολογίσουμε (...) Δεν είναι στις άμεσες προθέσεις μας»).

Φυσικά, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την απόδραση Παλαιοκώστα μιλώντας για «ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες». Επίσης, επισήμανε το γεγονός ότι στην κυβέρνηση «υπάρχει απίστευτο άγχος και αγωνία να βρεθούν ή να κατασκευαστούν ένοχοι. Και αυτό, διότι η κυβέρνηση θέλει να αποσείσει από πάνω της κάθε πολιτική ευθύνη».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας την πραγματοποίηση προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, με θέμα «τη διάλυση του κράτους και τη συνακόλουθη αδυναμία του να εξασφαλίσει στοιχειώδη προστασία και ασφάλεια στην καθημερινή ζωή των πολιτών». Στο κείμενο αναφέρεται τόσο στην απόδραση, όσο και στα «πρόσφατα γεγονότα εκτεταμένης βίας στα κέντρα των πόλεών μας, με την καταστροφή περιουσιών, τις βιαιοπραγίες εις βάρος πολιτών και την καταστρατήγηση βασικών ατομικών ελευθεριών και δημοκρατικής νομιμότητας». Τέλος, θίγει και την πτυχή ότι «αναβιώνουν ταυτόχρονα και πολλαπλασιάζονται τρομοκρατικές πρακτικές, στις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία είχε καταφέρει να θέσει τέλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ