Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΝΑΤΗ Η «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ» ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ: «Πώς μπορεί να ηθικοποιηθεί ένα σύστημα που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον άνθρωπο; (...) Θα 'ναι πρωτοφανές στην Ιστορία η ηθική (έστω η αστική, πόσο μάλλον η εργατική) να υπαγορεύει πολιτική. Κι αυτή η πολιτική με τη σειρά της να σχεδιάσει οικονομία! Θα βρεθούν ο Μαρξ με τον Χριστό αγκαλιά κι όλοι μαζί με την Μπόινγκ και την Τζένεραλ Μότορς θα δουλέψουν προς το συμφέρον του Μήτσου, με επίκεντρο της οικονομίας τον άνθρωπο! Να τη η "οικονομία των αναγκών" (...) Θα ενθυμείσθε, ελπίζω, πώς μας στόλιζαν οι εκσυγχρονιστές (θοθιαλιστέθ και νεοφιλελεύθεροι) όσους αντιλέγαμε, φέρ' ειπείν, στις "επενδύσεις" των Ασφαλιστικών Ταμείων: "κολλημένους", "φαιοκόκκινους" και δε συμμαζεύεται! (...) Γιατί να μη θέλουν τώρα αίφνης να ...ηθικοποιήσουν το σύστημα; Γιατί οι (ατιμώρητοι) κυνικοί να διστάζουν να 'ναι υποκριτές όταν η χρεία το καλεί; Τι έχουν να φοβηθούν; Το μέρος εκείνο της Αριστεράς που έχει πάρε - δώσε μαζί τους;» (σε μια ακόμα κρίση συνείδησης (;) ο Στάθης Σ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΝ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ; «Αναφερόμενη στην ετερόκλητη συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΑΡΜΕ η Συσπείρωση τονίζει ότι "οι δυνάμεις αυτές συνασπίζονται επειδή (...) βολεύονται μια χαρά με τη βίαιη επιβολή της νεοφιλελεύθερης αντι-μεταρρύθμισης» (για μια ακόμη φορά ο ΣΥΝ καταγγέλλει τον ΣΥΝ / στην ΑΥΓΗ).

ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΨΙΛΟ ΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «Εγώ θεωρώ ότι ένα πολιτικό κόμμα που έχει κυβερνητική προοπτική δεν πρέπει να φέρεται σαν "τσούλα". Δεν πρέπει να κάνει τα χατίρια του ενός και του άλλου. Πρέπει να έχει αρχές και αξίες» (ο Θ. Πάγκαλος / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ