Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ: «Είναι γνωστό ότι έχουν διαμορφωθεί δύο στρατόπεδα μέσα στην ΕΕ: από τη μία οι χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και από την άλλη τα μέλη της ευρωζώνης. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν έδαφος συνεννόησης και να συμφωνήσουν στην από κοινού αντιμετώπιση της κρίσης; (...) Ποτέ μέχρι σήμερα οι κοινοτικές χώρες δεν ήταν τόσο διχασμένες» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ: «Σήμερα στις χώρες αυτές λειτουργούν περισσότερες από 8.000 ελληνικές επιχειρήσεις και δραστηριοποιούνται όλες σχεδόν οι μεγάλες τράπεζες με 3.500 καταστήματα. Αυτό το οικονομικό θαύμα κινδυνεύει να τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα συμπαρασύροντας στην κατάρρευσή του μια σπουδαία εθνική προσπάθεια. Από τις ελάχιστες που έχουν να επιδείξουμε τα τελευταία χρόνια. Οι οικονομίες των περισσοτέρων χωρών ασφυκτιούν ενώ στην Ελλάδα αναπτύσσεται ένας έντονος λαϊκισμός που τείνει να ασπαστεί η κυβέρνηση αλλά και κάποια κόμματα αγνοώντας πως μπορεί να μετατραπούν σε ακούσιους συνεργούς μιας καθόλου αμελητέας οικονομικής καταστροφής» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ»: «ο Γ. Κωστόπουλος (πρόεδρος της Alpha Bank) θεωρεί αβάσιμους τους φόβους για την έκθεση των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια, εγκαλεί τη Citigroup για επιπολαιότητα στην τελευταία της έκθεση και εκτιμά πως πρέπει να κατηγορηθούν ως ανθέλληνες και να μπουν στη φυλακή οι Ελληνες τραπεζίτες, αν αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την περιοχή» (η καταγραφή επίσης στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΔΥΟ ΜΑΣΚΕΣ: «Οπως και σε επίπεδο ευρωπαϊκό και σε εθνικό προβάλλουν "δύο δρόμοι" διαφορετικής φιλοσοφίας για την αντιμετώπιση και την έξοδο από την κρίση. Η συντηρητική εστιάζει στην "περιοριστική πολιτική" που μετακυλίει το μεγαλύτερο μέρος από το κόστος της κρίσης στους εργαζόμενους (...) Ο ριζοσπαστικός δρόμος προτάσσει μια "επεκτατική πολιτική", την τόνωση της ζήτησης και της κατανάλωσης με μοχλό τις δημόσιες (καταρχήν) επενδύσεις» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ