Κυριακή 1 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ όλα τα βάρη στα λαϊκά στρώματα

ΚΚΕ: Αντεπίθεση, καταδίκη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δυναμική απάντηση στο ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό, ανασύνταξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, διεκδικήσεις για την ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού

Τα «σχέδια» αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν βασικά αλληλένδετα χαρακτηριστικά, τη χορήγηση πακτωλού δισεκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την προώθηση νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, τις μεγάλες περικοπές κοινωνικών δαπανών και την παροχή επιδομάτων - «ασπιρίνες» για την ακραία φτώχεια! Αυτή η στρατηγική επιλογή, να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους λαούς, διαπερνά τις εργασίες της έκτακτης Συνόδου των 27 ηγετών της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα, τα καθαρά κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων την περίοδο 2000 - 2006 ήταν 52,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το ΚΚΕ καλεί σε αντεπίθεση, σε καταδίκη και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δυναμική απάντηση στο ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό, σε ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στην προώθηση κοινής δράσης και συμμαχίας της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των μικροπαραγωγών αγροτών, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους και στόχο να αλλάξει χέρια η εξουσία.


ΣΕΛ.  2   -   5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ