Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Αλλαγές στη δομή της επαναστατικής κυβέρνησης

ΑΒΑΝΑ.--

Στη μετακίνηση των στελεχών και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών προχώρησε η Κούβα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα από το Συμβούλιο του Κράτους, ενέργειες που έρχονται να εκπληρώσουν τις προτάσεις που είχε θέσει ο Κουβανός Πρόεδρος, Ραούλ Κάστρο, στις 24 Φλεβάρη κατά τη διάρκεια της 8ης Συνεδρίασης της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας.

Εκεί υπογράμμισε την ανάγκη μιας «πιο συμπαγής και λειτουργικής δομής, με λιγότερες υπηρεσίες, κάτω από την κεντρική διοίκηση του κράτους και με καλύτερη διανομή των καθηκόντων τους». Οι προτάσεις αυτές - συμφωνήθηκαν από το Συμβούλιο του Κράτους ύστερα και από διαβουλεύσεις με το ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και αφορούν, μεταξύ άλλων, την αλλαγή καθηκόντων σε στελέχη της κυβέρνησης, όπως την αποδέσμευση του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Γκαρσία από τη θέση του αντιπροέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου και του υπουργού Οικονομικών και Σχεδιασμού. Στη θέση του διορίζεται ο Μαρίνο Μουρίγιο Χόρχε. Την αποδέσμευση του Φελίπε Πέρες Ρόκε από υπουργό Εξωτερικών και το διορισμό στη θέση του, του μέχρι τώρα υφυπουργού Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια. Την αποδέσμευση του Κάρλος Λάχε Ντάβιλα από τη θέση του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου. Τη θέση του παίρνει ο μέχρι τώρα επικεφαλής της Γραμματείας των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων, στρατηγός Χοσέ Αμάδο Ρικάρδο Γκουέρα. Ο Κ. Λάχε παραμένει στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Στην Κούβα υπάρχουν 7 αντιπρόεδροι.

Ανάμεσα στις άλλες αλλαγές επίσης αποφασίστηκε η συγχώνευση του υπουργείου Εξωτερικού Εμπορίου και αυτού των Εξωτερικών Επενδύσεων και Οικονομικής Συνεργασίας και του υπουργείου Βιομηχανίας Τροφίμων και της Βιομηχανίας Αλιείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ