Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Θέλουν νέο... «Νιου Ντιλ»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η οικονομική κρίση και η Σύνοδος της «G20» που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απρίλη στη βρετανική πρωτεύουσα βρέθηκαν στο επίκεντρο των διμερών συνομιλιών του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, χτες στην Ουάσιγκτον. Στη συζήτηση επίσης μπήκαν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Ιράν και φυσικά η Μέση Ανατολή.

Εξάλλου, η «σχέση της Βρετανίας με τις ΗΠΑ είναι σημαντική για τον ίδιο και για τον αμερικανικό λαό» υπογράμμισε ο Ομπάμα, τονίζοντας υπέρ του δέοντος τους στενούς πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών. Στενή σχέση όντως: οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Στο διά ταύτα. Για την οικονομική κρίση, οι δύο κάλεσαν σε μία παγκόσμια λύση για την οικονομική κρίση και εξέφρασαν συνάμα την εμπιστοσύνη τους στο ότι τα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις τους θα έχουν επιτυχή αποτελέσματα.

Ο Γκόρντον Μπράουν εκτίμησε πως είναι εφικτό να επιτευχθεί ένα νέο παγκόσμιο New Deal («Νιου Ντιλ») μέσα στους επόμενους μήνες. «Ενα νέο παγκόσμιο New Deal, που θα εμπλέκει όλες τις χώρες του πλανήτη στην επιχείρηση που αφορά την αποκατάσταση και την εκκαθάριση του τραπεζικού συστήματος είναι δυνατό εντός των προσεχών μηνών», τόνισε στη συνέντευξή Τύπου στο Λευκό Οίκο.

Σχετικά με το ακανθώδες ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο περιορισμός της δέσμευσης του Ιράν να αποκτήσει τα όπλα, μειώνει αντίστοιχα και την ανάγκη ύπαρξης της αντιπυραυλικής ασπίδας και τέλος δήλωσε «πολύ ανήσυχος» για τη χτεσινή επίθεση στη Λαχώρη του Πακιστάν.

Η CIA και οι εικονικοί πνιγμοί

Η CIA κατέστρεψε 92 βίντεο που έδειχναν ανακρίσεις και αντιμετώπιση «υπόπτων για τρομοκρατία», αποκάλυψε τη Δευτέρα ένας εισαγγελέας σε επιστολή του προς το δικαστή που έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση. Ο αριθμός είναι η αποκάλυψη καθώς πρόκειται για πολλαπλάσιο αριθμό από αυτόν που υποστήριζε ότι είχε καταστρέψει η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών και είχε δημόσια παραδεχτεί ο πρώην διευθυντής της CIA Μάικλ Χάιντεν, αναφερόμενος στην καταστροφή πολλών βίντεο το 2005 που είχαν τραβηχτεί το 2002.

  • Η κυβερνήτης του Κάνσας Καθλίν Σιμπέλιους διορίζεται και επισήμως από τον Μπαράκ Ομπάμα στη θέση της υπουργού Υγείας και θα αναλάβει τη «μεταρρύθμιση» του συστήματος Υγείας... που αφήνει 48 εκατ. Αμερικανούς ανασφάλιστους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ