Κυριακή 22 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΟΡ. ΚΟΛΟΖΩΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Στην κούρσα μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να κερδίσουν το έδαφος που έμεινε κενό μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες, να ελέγξουν τις ενεργειακές πηγές που ως τότε ανήκαν στη Σοβιετική Ενωση, αλλά και τους δρόμους μέσα από τους οποίους «περνά» το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες της αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων, αλλά και της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Τα παραπάνω τόνισε ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Ρ», με αφορμή τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Στο παραπάνω πλαίσιο ο Ορ. Κολοζώφ εντάσσει τα τεκταινόμενα σήμερα στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και την Κύπρο, αλλά και τη Μέση Ανατολή. Συμπληρώνει πως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για να προωθήσουν τις επιδιώξεις τους και να διευκολυνθούν στις παρεμβάσεις τους, υποδαύλισαν υπαρκτές θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές, μεταξύ των βαλκάνιων λαών, ωθώντας τους σε ρήξη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο της αποσταθεροποίησης στη Βαλκανική.


Β.Ν. - Π.Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ