Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την επιχειρηματικότητα

Τα προανήγγειλε ο Χ. Φώλιας. Επανέλαβε μερικές φορές την... προαναγγελία ο Κ. Χατζηδάκης και προχτές τα ανακοίνωσαν και επίσημα. Στην προσπάθειά της να δημιουργήσει την εντύπωση ότι παίρνει μέτρα για τη γενικότερη στήριξη της αγοράς, η κυβέρνηση ενεργοποιεί δύο προγράμματα της ΕΕ για τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, σε εποχές που δεν μπορείς καλά καλά να πληρώσεις τις ΔΕΚΟ.

Το πραγματικό μήνυμα είναι όμως, το «φάτε μάτια ψάρια». Η κυβέρνηση ευελπιστεί στη δημιουργία 800 νέων επιχειρήσεων μέσω χρηματοδότησης 40 εκατ. ευρώ. Θα προτιμηθούν επιχειρήσεις σε τομείς που εμφανίζουν «ζήτηση», με κριτήρια όπως η προβλεπόμενη κερδοφορία, η καινοτομία, οι θέσεις εργασίας. Θα χρηματοδοτηθούν κατά 50%, ακόμη και 60% σε ορισμένες περιοχές της χώρας, σχέδια συνολικού προϋπολογισμού από 30 έως 200 χιλ. ευρώ, έκαστο.

Ε, και; Από τη μία υπάρχουν οι σχεδιασμοί της ΕΕ για το είδος των μικρών επιχειρήσεων που πρέπει να αναπτυχθούν, με γνώμονα την περιφερειακή - υποστηρικτική σχέση τους με τις πολυεθνικές. Από την άλλη υπάρχουν, αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις μοιρασμένες στις γειτονιές της χώρας, οι οποίες λειτουργούν με πολλά προβλήματα και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Εκτός από την κυβέρνηση όταν είναι να τους δώσει μια σπρωξιά, να πάνε ακόμη πιο κάτω, για να κάνει χώρο στα εμπορικά κέντρα και στα εισαγόμενα. Ποιον κοροϊδεύουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ