Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προβλήματα λειτουργίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Θέρμης

Το θέμα έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Μακεδονίας - Θράκης, με θέμα τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του 2ου Γενικού Λυκείου στο Δήμο Θέρμης, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Η υποχρηματοδότηση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην Ελλάδα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει στην ανυπαρξία των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου. Οι σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Παιδεία γίνονται ορατές με κάθε αφορμή.

Στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότερα η κατάσταση είναι εκρηκτική. Η έλλειψη σχολικών κτιρίων έχει οδηγήσει στη γενίκευση του συστήματος των ενοικιαζόμενων χώρων στους οποίους γίνεται αλλαγή χρήσης, για να μπορούν να χρησιμοποιούνται ως σχολεία και διδακτικοί χώροι.

Το 2ο Γενικό Λύκειο στο Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης αποτελεί επιβεβαίωση του παραπάνω κανόνα. Το σχολείο ιδρύθηκε το 2005 και φοιτούν σε αυτό 136 μαθητές, σε 6 αίθουσες οι οποίες είναι χωρισμένες με γυψοσανίδες. Υπάρχουν τμήματα στα οποία φοιτούν 28 μαθητές. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα με τη διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής καθώς ο αύλιος χώρος είναι περιορισμένος και φραγμένος με συρματόπλεγμα.

Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται το σχολείο, στην οδό Αγίας Αναστασίας, είναι μία πρώην βιοτεχνία, η οποία έχει μισθωθεί από τη Νομαρχία. Ολη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει στο να αναβάλλεται αδικαιολόγητα η κατασκευή νέου σχολείου στη Νέα Ραιδεστό, στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθούν οι μαθητές μόλις παραδοθεί, καθώς δεν υπάρχουν τα κονδύλια που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια περιοχή με σημαντική οικιστική ανάπτυξη, η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη στο συνολικό σχεδιασμό.

Οι ακατάλληλες συνθήκες δε βελτιώνονται και παρά τις παρεμβάσεις και τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών, των κατοίκων και των μαθητών, το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Αυτοδιοίκησης. Η απόδοση των ευθυνών από τη Νομαρχία στο Δήμο και αντίστροφα δεν έλυσαν το πρόβλημα. Αντίθετα είναι αποκαλυπτική για τη συμβολή τους στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Θεωρώντας ότι η Παιδεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε όλες τις βαθμίδες της με επαρκή χρηματοδότηση, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι απαραίτητες υλικοτεχνικές ανάγκες,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το 2ο Γενικό Λύκειο στο Δήμο Θέρμης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ