Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΣΔΙΕΚ - ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαζική η συμμετοχή σπουδαστών

Μαζική είναι η συμμετοχή των σπουδαστών στις εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) νομού Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι εκλογές, που γίνονται μέσα στις σχολές τις ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων, ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως και τις 13 Μάρτη.

Μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές, για την ισχυροποίηση του Συλλόγου, απευθύνει το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, που διεκδικεί: «Κατάργηση των διδάκτρων. Δωρεάν χορήγηση πλήρως ενημερωμένων βιβλίων. Κάλυψη των εξόδων για τα αναλώσιμα. Διορισμό μόνιμου, εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού. Χορήγηση μειωμένου εισιτηρίου αστικών συγκοινωνιών (φοιτητικό πάσο). Να αποχτάμε επαγγελματική εμπειρία μέσα στο χρόνο σπουδών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερή δουλειά - δουλειά για όλους, 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο, 1.400 βασικό μισθό. Κατοχύρωση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Δημόσια και δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση μετά το ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο».

«Ο δρόμος του συλλογικού αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης, παλεύοντας πλάι και μαζί με τα σωματεία μας, αποτελούν μονόδρομο ώστε να πετύχουμε και να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες μόρφωσης - εργασίας, να βελτιώσουμε τη ζωή μας» σημειώνει στην ανακοίνωση - κάλεσμα για την οργάνωση του ΣΥΣΔΙΕΚ.

Οι εκλογές έχουν ξεκινήσει στα Δημόσια ΙΕΚ: 1ο και 2ο Πολιτιστικό Θεσσαλονίκης, Τριανδρίας, Νεάπολης, Λαγκαδά, Θέρμης και Ευόσμου. Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει πάνω από 250 σπουδαστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ