Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Κάλεσμα αντίστασης στην εφαρμοζόμενη πολιτική

Περιοδεία του βουλευτή του Κόμματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Περιοδεία στο ΤΕΙ Μεσολογγίου έκανε χτες κλιμάκιο της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη. Στο πλαίσιο της περιοδείας ο βουλευτής συναντήθηκε με σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο Ιδρυμα.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα προβλήματα των εργασιακών σχέσεων: Υπάλληλοι έχουν εργαστεί ακόμα και 5 χρόνια ως συμβασιούχοι, μέρος του διοικητικού προσωπικού δεν πληρώνεται για τις υπερωρίες και δεν εξελίσσεται στην επαγγελματική βαθμίδα, οι χαμηλοί μισθοί κυριαρχούν σε όλες τις βαθμίδες, ενώ υπονομεύονται και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Ακόμα, αναδείχτηκαν προβλήματα των τμημάτων που έχουν να κάνουν με το χαμηλό αριθμό των νεοεισαχθέντων σπουδαστών. Για παράδειγμα, οι ελλείψεις στη φοιτητική μέριμνα, το δυσβάσταχτο κόστος σπουδών και μια σειρά άλλοι παράγοντες καθιστούν τα τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας μη επιλέξιμα. Βέβαια, η κατάσταση αυτή σε σχολές που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή δεν είναι άσχετη και με τη συρρίκνωση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Ο Νίκος Μωραΐτης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει συνολική αντίσταση και καταδίκη της εφαρμοζόμενης πολιτικής από σπουδαστές, καθηγητές και εργαζόμενους. Τόνισε ότι η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, με μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ