Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
«Εκπαιδευτική» εκδρομή συμφιλίωσης με το ΝΑΤΟ!

Τη στιγμή που η οργή όλων των λαών μεγαλώνει μπροστά σε κάθε νέα κτηνωδία των ιμπεριαλιστών και κάθε ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό βραχίονα, όπως είναι το ΝΑΤΟ, στη χώρα μας μεθοδικά και «από την πίσω πόρτα» επιχειρείται η άλωση των νεανικών συνειδήσεων, δρομολογείται το σχέδιο χειραγώγησης και μετάλλαξης του φρονήματος του λαού μας, ξεκινώντας από τους μαθητές.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του προγράμματος μαθητικών ανταλλαγών του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, θα πάνε εκδρομή στην Ιταλία, ύστερα από πρόσκληση του ελληνικού σχολείου της βάσης του ΝΑΤΟ στη Νάπολη! Η δελεαστική «εκπαιδευτική» εκδρομή γίνεται έτσι το «καρότο» για να νομιμοποιηθεί στις νεανικές (και όχι μόνο) συνειδήσεις η δολοφονική ΝΑΤΟική μηχανή.

Χτες με αφορμή το συλλαλητήριο που θα γίνει στις 17 Μάρτη και την απεργία στις 2 Απρίλη, μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν εξόρμηση στο συγκεκριμένο σχολείο, για να θυμίσουν μεταξύ άλλων τα εγκλήματα που έχει διαπράξει το ΝΑΤΟ ενάντια στην ανθρωπότητα, στο όνομα άλλοτε «των ανθρώπινων δικαιωμάτων» και άλλοτε «της πάταξης της τρομοκρατίας». Τα παραπάνω, αν και γνωστά, είχαν ως αποτέλεσμα την απαράδεκτη και προκλητική αντίδραση μερίδας καθηγητών, - απ' εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι ο ρόλος τους είναι να καλλιεργούν και να μπολιάζουν ανατρεπτικές συνειδήσεις και όχι υποταγμένες και μοιρολατρικές - οι οποίοι όχι μόνο υπερασπίστηκαν τη συγκεκριμένη επιλογή, αλλά ανταπάντησαν λέγοντας: «Εσείς τα παιδιά σας να τα πάτε στη Σιβηρία»...

«Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την επιλογή, νομιμοποιεί στα μάτια των μαθητών το ΝΑΤΟ. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι εκ διαμέτρου αντίθετος. Χρειάζεται να δημιουργεί αντιστάσεις απέναντι σε ένα τρομοκρατικό μηχανισμό που δολοφονεί τους λαούς, χρειάζεται να ενημερώνει για το ρόλο του, να καλλιεργεί συνείδηση αντίστασης απέναντι στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τέτοιους μηχανισμούς», υπογράμμισε ο Ανδρέας Καργόπουλος, ενώ η Ντίνα Κωνσταντιάδη (μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών) πρόσθεσε: «Αυτή η απόφαση μπορούσε να έχει αποφευχθεί, να είχαν επιλέξει ένα οποιοδήποτε σχολείο στην Ευρώπη, δεν ήταν ανάγκη να επιλέξουν το σχολείο του ΝΑΤΟ. Και μόνο η λέξη ΝΑΤΟ που αναγράφεται στην πρόσκληση αρκεί. Ενας εγκληματικός μηχανισμός που έχει συμμετάσχει σε όλους τους πολέμους του κόσμου, δεν υπήρχε λόγος να επιλεχθεί. Αυτό ωραιοποιεί το χαρακτήρα του ΝΑΤΟ, στα μάτια μαθητών και γονιών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση τη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας (2017-12-02 00:00:00.0)
Μια βιομηχανία με υψηλά κέρδη και... σκοπούς! (2012-03-11 00:00:00.0)
Απαράδεκτο το κάρφωμα μαθητών (2010-12-11 00:00:00.0)
Προσανατολίζονται με βάση τις αξίες της αγοράς (2010-03-04 00:00:00.0)
Επικίνδυνο για την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ μαθητών και μαθητριών (2007-04-25 00:00:00.0)
Σχολικές εκδρομές με περιεχόμενο και με ασφάλεια (2005-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ