Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ
Συντονισμένος βηματισμός

Η επιθετικότητα του κεφαλαίου δεν είναι τωρινή. Χρησιμοποιεί τη συζήτηση για την κρίση και αξιοποιεί το φόβο που προκαλεί. Στόχος του είναι να αφαιρέσει δικαιώματα και να πείσει τους εργάτες και τις εργάτριες, τους νέους εργαζόμενους ότι η ταξική πάλη δεν μπορεί να οδηγήσει σε κατακτήσεις που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Οι συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο μας είναι αυτές που έχουν διαμορφώσει οι αντεργατικές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη βάση των αποφάσεων της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Συνεχίζεται η καταπάτηση και η μη πλήρης εφαρμογή της κλαδικής μας Σύμβασης, οι απολύσεις, η μη καταβολή των δεδουλευμένων, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων ώστε να γίνουν ακόμη πιο ευέλικτοι οι εργαζόμενοι, η όξυνση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Παραδείγματα είναι η ανακοίνωση της επινοικίασης από τον Ομιλο του Ιατρικού Αθηνών χώρου του «Ερρίκος Ντυνάν» από το οποίο ήδη απολύονται συνάδελφοι. Επίσης οι απολύσεις στο Γηροκομείο Αθηνών με αβάσιμες κατηγορίες ενάντια σε συναδέλφους κ.ά. Η κατάσταση αυτή, όπως είναι αναμενόμενο, καταπατά και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, των ασθενών και των συγγενών. Οικονομικά ξεζουμίζονται για υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας που έχουν ήδη πληρώσει από τον ιδρώτα τους. Στο Σωματείο μας κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας μετράμε πολλές νέες εγγραφές και καλύτερη συσπείρωση των συναδέλφων που σχετίζονται με την επίμονη στον ταξικό προσανατολισμό της δράση μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, με το κύρος των θέσεων και των πρωτοβουλιών του ΠΑΜΕ, με τις μορφές πάλης που επιλέγουμε άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις. Προσπαθούμε να συγκροτήσουμε σωματειακές επιτροπές. Πραγματοποιούμε συσκέψεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς.

Ζυμώνουμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο στους εργαζόμενους και μέσα από τις παρεμβάσεις μας στοχεύουμε αυτό να γίνει κατανοητό ως ρεαλιστικό και αναγκαίο επιμένοντας στην αναγκαιότητα ενός Ενιαίου Δημόσιου και Δωρεάν Συστήματος Υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Επιμένουμε στο ότι ο πλούτος μάς ανήκει γιατί εμείς τον παράγουμε. Εχουμε τη συνεχή ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσές μας που κάνουν το αγωνιστικό βήμα σε ταξική κατεύθυνση να συντονίσουμε τα βήματά τους με τους εργαζόμενους των υπολοίπων κλάδων κόντρα στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των πολιτικών και συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων. Η 17η του Μάρτη, αλλά και η πανεργατική απεργία που ακολουθεί στις 2 του Απρίλη, είναι ένας καθοριστικός σταθμός για αυτόν το στόχο.


Βάσω ΜΟΥΚΑΝΟΥ
Γεν. Γραμματέαςτου Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών,Γηροκομείων, Διαγνωστικών Κέντρωνκαι Συναφών Χώρων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ