Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Χωρίς ανάπαυλα μέχρι την τελευταία ώρα

Με μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες, οι ταξικές δυνάμεις παλεύουν για την επιτυχία των κινητοποιήσεων

Χωρίς ανάπαυλα συνεχίζονται και κορυφώνονται οι εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 17 Μάρτη, αναδεικνύοντας νέα ποιοτικά στοιχεία που κάνουν ακόμα πιο ενθαρρυντική τη συνέχεια για την πανεργατική πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 2 Απρίλη. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στην Ομόνοια, στις 6 μ.μ. Σήμερα Παρασκευή, εξορμήσεις θα γίνουν στους παρακάτω, μεταξύ άλλων, χώρους: ΦΑΓΕ, Κρέτα Φαρμ, ξενοδοχεία Βρετάνια, Αθενς Πλάζα, επισιτιστικά καταστήματα (Κολωνάκι), ΕΦΕΤ, ΚΕΔΕ, Ακρόπολη, ΟΠΕΓΕΤ, Περιφέρεια (Ρουφ), Δήμοι Ελληνικού, Πράκτικερ στον Ταύρο, στη Ν. Σμύρνη, στην Καλλιθέα, καθαρίστριες Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Στην τελική ευθεία, μπαίνουν οι ταξικές δυνάμεις και στη Θεσσαλονίκη με καθημερινές εξορμήσεις για το συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη, στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου και την επιτυχία της απεργίας στις 2 του Απρίλη. Σήμερα Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. προγραμματίζεται πικετοφορία του ΠΑΜΕ στους Αμπελόκηπους (πλατεία Επταλόφου) και αύριο Σάββατο στις 11.30 το πρωί πικετοφορία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (πλατεία Αγίας Σοφίας).

Από το πρωί σήμερα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν περιοδείες και εξορμήσεις στους εξής χώρους: «BUDERUS., «METALICA», «ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ», «ΕΛΠΕ», «Μασούτης», λαϊκή Τριανδρίας, καθαρίστριες σχολείων Δήμου Συκεών, εμπορικά καταστήματα Συκεών, πρακτορεία Καλαμαριάς - Ανάληψης της ΔΕΗ, ΔΕΗ Δυτικής Θεσσαλονίκης, ΔΕΗ κεντρικής Θεσσαλονίκης και κλάδος Εμπορίας Μακεδονίας Θράκης της ΔΕΗ, ΟΑΣΘ, «Carrefour» (Μακεδονίας), «Mediterranean Cosmos», ΙΚΑ Χαριλάου, «Ζορπίδης», ,ICAP», «ALTEC», «Octabit», «ENET» και «Quest».

Η μαζική συμμετοχή εκπρόσωπων από σωματεία της περιοχής, νέων σε ηλικία συνδικαλιστών, αλλά και η παρουσία νέων δυνάμεων χαρακτήρισαν τη σύσκεψη της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, επιβεβαιώνοντας το αυξανόμενο κύρος των ταξικών δυνάμεων. Τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δουλειά που πρέπει να ξεδιπλωθεί με αιχμή τα συλλαλητήρια και την απεργία έδωσε εισηγητικά ο Πέτρος Γιωτόπουλος.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις σχετικά με τον υπονομευτικό ρόλο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Για τα σημάδια της κρίσης που κάνουν την εμφάνισή τους και στο νομό, όπως οι απολύσεις στην «Σπάιντερ» και οι μεθοδεύσεις για τριήμερη εργασία, οι εκβιασμοί για υποχρεωτική άδεια στο Συνεταιρισμό Ηλεκτρολόγων, οι συμβάσεις 2 ημερών και το ζήτημα της τρίμηνης διαθεσιμότητας στα ΚΑΡΦΟΥΡ, η αλλαγή συμβάσεων εργασίας που οδήγησε σε μείωση των μισθών στα σούπερ μάρκετ - Παύλου, τα δεδουλευμένα που οφείλει η εργοδοσία σε ΠΙΝΔΟ, ΣΒΕΚΗ, για την ανεργία που μαστίζει τον κατασκευαστικό κλάδο κ.ά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος για τα συλλαλητήρια και την απεργία, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και τα τοπικά Συνδικάτα θα περιοδεύσουν σήμερα στη Νέα Σιδηροδρομική γραμμή Λιανοκλάδι και Σήραγγα στο Καλλίδρομο, σήραγγες Αιγίου (Εργα ΕΡΓΟΣΕ) και αύριο στα μεγάλα έργα της Πάτρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 9 Νοέμβρη θα ακουστεί δυνατά η φωνή του λαού! (2022-10-26 00:00:00.0)
Ολοι μεθαύριο στους δρόμους για την αληθινή ισοτιμία (2010-03-06 00:00:00.0)
Μπροστάρης σε όλη τη χώρα το ΠΑΜΕ (2007-11-29 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη νέων και γυναικών (2007-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ