Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Μνήμες βρώμικου πολέμου...

Μέρες του βρώμικου πολέμου και των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία το 1999, ξαναζούν αυτές τις μέρες οι κάτοικοι του Λιτόχωρου. Στρατιωτικά ελικόπτερα κάνουν βόλτες πάνω από τα σπίτια τους, αντίσκηνα άρχισαν να στήνονται στην ευρύτερη περιοχή του στρατοπέδου «Μπαλανίκα», στο πλαίσιο της προετοιμασίας της τελικής φάσης της ΝΑΤΟικής άσκησης «STEADFAST JOIST - ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ 2009», που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο του Γ΄ ΣΣ / NDC-GRC.

Η άσκηση στο Λιτόχωρο θα γίνει από τις 21 Μάρτη έως τις 3 Απρίλη. Περίπου 1.200 στρατιώτες και αξιωματικοί της δύναμης του Στρατηγείου και εκπρόσωποι 15 χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, θα πλημμυρίσουν την περιοχή, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το ρόλο που της έχει ανατεθεί ως πεδίο άσκησης και ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών στρατών. Πρόκειται για άσκηση ανάπτυξης του πολυεθνικού - ΝΑΤΟικού Στρατηγείου ΝΑΤΟ Deployable Corps - Greece (NDC-GR), στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των δυνάμεών του για ταχείες επεμβάσεις σε βάρος άλλων χωρών. Ασκούνται στην άμεση ανάπτυξη του στρατηγείου ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε περιοχή.

Τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο της άσκησης, πραγματοποιήθηκε παράλληλη διακλαδική επιχειρησιακή σχεδίαση σε συνεργασία με τα Στρατηγεία Δυνάμεων Νότιας Ευρώπης στη Νάπολη (JFC Naples), των αεροπορικών δυνάμεων στη Σμύρνη (CC Air Ismir) και των ναυτικών δυνάμεων στη Νάπολη (CC Mar Naples), στα οποία απεστάλησαν ομάδες Ελλήνων συνδέσμων, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης. Στη διαδικασία της σχεδίασης έλαβε μέρος το σύνολο του επιτελείου του NDC-GRC, καθώς και Ελληνες αξιωματικοί από τις Μονάδες του Σώματος.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στη Βουλή σύμβαση η οποία προβλέπει την ίδρυση ΝΑΤΟικού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη το οποίο έχει την υποχρέωση να φιλοξενεί πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ εκθέτοντας τη χώρα μας σε τεράστιους κινδύνους.

Η απόφαση για την ίδρυση του συγκεκριμένου ΝΑΤΟικού επιτελείου πάρθηκε στις 29 Απρίλη του 2005 και προβλέπεται ότι αυτό θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, με την επωνυμία «Επιτελείο του Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα», με στόχο τον καλύτερο έλεγχο της ευρύτερης περιοχής από τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ