Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΜΕ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ

Οργανωμένη ταξική απάντηση έδωσε χτες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ενάντια στην αντεργατική επίθεση της πλουτοκρατίας, με τα συλλαλητήρια που οργάνωσε σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες - παρά τη βροχή - έδωσαν το «παρών» στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Διαδήλωσαν τα αιτήματά τους, διατράνωσαν την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης να μη φορτωθούν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Εδωσαν απάντηση στα ιδεολογήματα του κεφαλαίου ότι δήθεν οι απολύσεις, η μειωμένη απασχόληση, η ευελιξία που επιβάλλει η μεγαλοεργοδοσία γίνονται για να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.

Καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης, που στο όνομα της κρίσης «έχει σχέδιο» μόνο για την εξασφάλιση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων και των τραπεζιτών. Ξεσκέπασαν τη στρατηγική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που έχει μπει για τα καλά σε αλισβερίσι με τον ΣΕΒ, προωθώντας τις επιλογές της μεγαλοεργοδοσίας, ανοίγοντας την Κερκόπορτα. Στον πόλεμο που επέβαλε η εργοδοσία, στη διαρκή αντεργατική επίθεση οι εργάτες απαντάνε με τα δικά τους όπλα, την οργάνωση της πάλης, την αλληλεγγύη τους ενάντια στο πογκρόμ απολύσεων, την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τη χειροτέρευση της θέσης τους.

Τα χτεσινά εργατικά συλλαλητήρια ήταν ταυτόχρονα και βήμα εξόρμησης των ταξικών δυνάμεων για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 2 Απρίλη. Με νέες δυνάμεις από χώρους όπου το ΠΑΜΕ έδωσε το προηγούμενο διάστημα σημαντικές μάχες. Για να δυναμώσουν οι αγώνες, να σηκωθεί τείχος αντίστασης στα αίσχη της εργοδοσίας. Για την αντεπίθεση της εργατιάς. Για να πάρει κουράγιο ο εργάτης που εκβιάζεται, η εργαζόμενη που της τσαλαπατούν τα δικαιώματα, για να βρει αποκούμπι ο απολυμένος και ο άνεργος. Για να συσπειρωθούν ευρύτερες εργατικές δυνάμεις κάτω από την ταξική σημαία του ΠΑΜΕ. Για να δοθεί πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά η πάλη για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ