Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΤΙΚΗ
Με τις ταξικές δυνάμεις στην απεργία

Από τη συγκέντρωση στο Λαύριο
Από τη συγκέντρωση στο Λαύριο
Δυναμικό και αποφασιστικό απεργιακό μήνυμα έστειλαν προχτές και οι εργαζόμενοι σε Ελευσίνα, Λαύριο και Μέγαρα. Με μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, αλλά και στη συνέχεια στις συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ εξέφρασαν με ξεκάθαρο και αγωνιστικό τρόπο την απόφασή τους να μη δεχτούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση.

Στη βιομηχανική περιοχή του Θριασίου πετυχημένη ήταν η απεργία με πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής ιδιαίτερα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, αλλά και σε πλήθος επιχειρήσεων του μετάλλου. Μαζική και μαχητική ήταν και η συγκέντρωση της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στη συνέχεια στην Ελευσίνα με τη συμμετοχή εργαζομένων από δεκάδες εργασιακούς χώρους οι οποίοι έκαναν δυναμική πορεία με πανό και συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους.

Επιτυχημένη ήταν η απεργία και στο Λαύριο με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής, ενώ οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν με αποφασιστικότητα από νωρίς τη μάχη της περιφρούρησης έξω από πολλούς χώρους και στη συνέχεια στη μαχητική συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Μεταλλωρύχων και στην πορεία που ακολούθησε.

Αποφασιστικά δόθηκε η μάχη της απεργίας και στα Μέγαρα όπου μετά τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ηρώων από το ταξικό Εργατικό Κέντρο ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους με πανό και συνθήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ