Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
Ζουν σε εγκαταλειμμένα λεωφορεία

Στο πλευρό τους βρέθηκε κλιμάκιο της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ

Από τα παραπήγματα της Μανωλάδας (φωτ.), μέχρι τα εγκαταλειμμένα λεωφορεία της Ανδραβίδας, οι μετανάστες εργάτες γης εξαναγκάζονται να διαβιούν σε άθλιες συνθήκες για ένα πενιχρό μεροκάματο
Από τα παραπήγματα της Μανωλάδας (φωτ.), μέχρι τα εγκαταλειμμένα λεωφορεία της Ανδραβίδας, οι μετανάστες εργάτες γης εξαναγκάζονται να διαβιούν σε άθλιες συνθήκες για ένα πενιχρό μεροκάματο
Στο πλευρό των μεταναστών εργατών γης στην περιοχή της Ανδραβίδας βρέθηκε για μια ακόμη φορά αντιπροσωπεία της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Προχτές το βράδυ, επισκέφθηκε οικογένειες που αναγκάζονται να ζουν σε εγκαταλειμμένα λεωφορεία (!) - είναι κυρίως εποχιακοί εργάτες που ανάλογα με τις καλλιέργειες μετακινούνται από νομό σε νομό για να βρουν μεροκάματο - για να συζητήσει μαζί τους όχι μόνο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης αλλά και την ανάγκη για κοινό αγώνα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων ενάντια στους εκμεταλλευτές.

Οι μετανάστες εργάτες γης ανέφεραν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για να εξασφαλίσουν το μεροκάματο. Για τον τρόμο που τους προκαλούν οι διωκτικές αρχές, τη μη εξασφάλιση της αμοιβής τους. Για τις απάνθρωπες συνθήκες ζωής και την έλλειψη οποιασδήποτε πρόνοιας ή παροχής υγείας στους ίδιους και τα παιδιά τους.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, αποτελεί μέγιστη «υποκρισία από μεριάς των πολιτικών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ που μαζί με ΝΔ, ΣΥΝ και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στήριξαν και στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους κάθε λογής θεσμούς της, που από τη μια προβάλλεται σαν υπερασπιστής των μεταναστών και ταυτόχρονα είναι εμπνευστής και πρωτεργάτης στο τσάκισμα και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Σε αυτό όμως το ρεσιτάλ υποκρισίας, η ιμπεριαλιστική Ενωση είχε και έχει αρκετά στηρίγματα, το νομάρχη και τους δημάρχους του νομού που στήριξαν αυτή την πολιτική».

Καταλήγοντας τονίζει: «Το ΚΚΕ θεωρεί ότι οι αλλοδαποί εργάτες είναι τμήμα της εργατικής τάξης της χώρας μας και επομένως πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους Ελληνες συναδέλφους τους. Εχουμε χρέος να καταρρίψουμε το ρατσισμό και την ξενοφοβία, να αναπτύξουμε σε μόνιμη βάση το διάλογο με τους μετανάστες εργαζόμενους ώστε να αναπτυχθεί κλίμα αλληλεγγύης, να βοηθήσουμε να ενσωματωθούν οι μετανάστες στο εργατικό κίνημα με την εγγραφή τους στα συνδικάτα και να τους βοηθήσουμε πρακτικά να δημιουργήσουν μεταναστευτικούς συλλόγους, που είναι αναγκαίοι για την οργάνωση της πάλης για τα ιδιαίτερα προβλήματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ