Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Μαγειρεύουν τις εκλογές ΔΑΚΕ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελία των ταξικών δυνάμεων για σοβαρές παρατυπίες στις αρχαιρεσίες που ολοκληρώθηκαν χτες

Ακόμα ένα παράδειγμα για το πώς διαμορφώνονται οι νόθοι συσχετισμοί της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ, σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, αποκαλύφθηκε στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας και Περιφέρειας. Με κολεγιά της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στήθηκε ένα άθλιο παιχνίδι με στόχο την εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ώστε να διατηρηθούν οι υπάρχοντες συσχετισμοί.

Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, εμφανίσθηκαν να ψηφίζουν εργαζόμενοι που ήδη έχουν ψηφίσει σε άλλα κλαδικά σωματεία, ενώ διαπιστώθηκαν και μια σειρά άλλες παρατυπίες. Για παράδειγμα, η εκλογική διαδικασία άρχισε χωρίς να γίνει εκλογοαπολογιστική συνέλευση όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου και χωρίς να γίνει εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Εκπρόσωποι της παράταξης «Αγωνιστικό Μέτωπο Ιδιωτικών Υπαλλήλων» κατέθεσαν ένσταση στο δικαστικό αντιπρόσωπο και χτες κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με στόχο να κηρυχθούν παράνομες οι εκλογές. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, όμως, ορίστηκε για τις 30 Απρίλη!

Οι εκλογές ξεκίνησαν τη Δευτέρα και αναμένονταν να ολοκληρωθούν χτες το βράδυ. Το Σωματείο εμφανίζει να έχει στη δύναμή του 2.000 μέλη και ο στόχος που τέθηκε ήταν οι ψηφίσαντες να φτάσουν στα 800 με 900 άτομα. Σημειώνουμε ότι το μέτρο για την εκλογή αντιπροσώπου στην Ομοσπονδία είναι 100 ψηφίσαντες. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης εμφανίζονται να έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι.

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο Ιδιωτικών Υπαλλήλων» σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει: «Ο Κώστας Ζάχαρης, γνωστό στέλεχος της ΔΑΚΕ στην Ορεστιάδα και ο Θάνος Βασιλόπουλος, γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ και γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σε συνεργασία κάνουν τις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας και Περιφέρειας για να βγάλουν αντιπροσώπους, ο μεν πρώτος για να τους χρησιμοποιήσει στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, ο δε δεύτερος στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας». Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στους υπαλλήλους των εργοδοτών που βοηθούν στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ